A Sapphire bővíti a Vapor-X sorozatot

Hirdetés

Ahogyan az várható volt, a Sapphire a Radeon HD 4850-es kártyákból is készített egy újabb változatot, amelyre az új fejlesztésű hőkamrás hűtőt szerelték fel. A 800 shader egységet tartalmazó RV770-es grafikus processzor 625 MHz-en jár, a hozzá 256 bites adatbuszon keresztül kapcsolódó 512 MB-nyi GDDR3-as fedélzeti memória pedig effektív 1986 MHz-es órajelen dolgozik.


[+]

A kék színű nyomtatott áramköri lapra minőségi alkatrészeket szereltek, így szilárdelektrolitos kondenzátorok és a Sapphire saját fejlesztésű, Diamond Black néven levédett fojtótekercsei kerültek rá. Ezeket teljes egészében lefedi a két bővítőhelyet is elfoglaló hőkamrás hűtő, amin egy ventilátor segíti a keletkezett hő eloszlatását.


[+]

A Microsoft DirectX 10.1-et és Shader Model 4.1-et támogató kártyán egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI kimenet is helyet kapott, emellett rendelkezik a többkártyás kialakításhoz szükséges CrossFireX csatlakozóval is. Az első példányok már felbukkantak a külföldi webáruházak virtuális polcain, 150 euró körüli árakon.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés