Hirdetés

Triplex Radeon HD 4830 külső tápcsatlakozó nélkül

A keletebbre fekvő piacokon ügyködő Triplex egészen érdekes koncepcióval állt elő, mely tulajdonképpen egy külső tápcsatlakozó nélküli Radeon HD 4830 videokártyaként jellemezhető. Az információk szerint a termék alacsony fogyasztását a mag- és memóriafeszültség csökkentésével sikerült elérni. Az RV770 grafikus processzorra épülő modell paraméterei tökéletesen megegyeznek az AMD ajánlásaival, azaz a lapkában továbbra is 640 shader processzor került aktiválásra, emellett a kártya 575 és 1800 MHz-es mag-, illetve effektív memória-órajelen üzemel.


Fotó: XtremeSystems fórum [+]

A 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó hiányában a kártya kénytelen az összes energiát a PCI Express x16 foglalatból felvenni, így nem fogyaszthat 75 wattnál többet. A termék grafikus processzora köré 512 MB-nyi GDDR3 memória került integrálásra, a hűtés pedig minden bizonnyal két slot magas lesz, amire – konkrét információ hiányában – csak a DVI, D-sub és HDMI kimenettel szerelt hátlap alapján lehet következtetni.

A kisebb nyomtatott áramköri lap természetesen áldozatokkal is járt, a kártyáról ugyanis hiányzik a CrossFireX csatlakozó, ám a Triplex vélhetően HTPC rendszerekbe szánja a terméket, ennek eredményeképpen ez a hiányosság bőven felvállalható. Az alacsony fogyasztású Triplex Radeon HD 4830 megjelenési időpontja, valamint ajánlott fogyasztói ára egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés