Hirdetés

Jövő héten érkezik a hardverben is erős 10,1"-es Dell tablet, a Latitude ST

Éppen a héten elmélkedtünk a Dell legújabb táblagépével, a Latitide ST-vel kapcsolatban, hogy vajon ez lesz-e a Peju kódnevű fejlesztés, és mikortól lesz kapható, de akkor nem sikerült ezekre választ találni. Nos, nem is kellett olyan sokat várni, a vállalat leleplezte az új terméket, de a Pejuval kapcsolatos dolgokat most sem kommunikálta (nyilvánvalóan ez a Peju és nincs másik tablet a tarsolyukban). Mindenesetre a Latitude ST tablet specifikációi nyilvánossá és hivatalossá váltak, valamint a jövő héten az árusítás is megkezdődik.

A 10,1"-es, 816 grammos táblagép 1280x800 képpont felbontású kapacitív, multi-touch érintőképernyőt kapott (Gorilla Glass technológiával), amit nem csak ujjal, hanem a mellékelt stylus-szal is lehet, mi több érdemes vezérelni. A gépen ugyanis nem valamelyik Android, hanem Windows 7 operációs rendszer fut, aminek felületét nem könnyű ujjal kezelni, hiába támogatja natívan ezt a funkciót, tehát a mindenképpen célszerűbb mellékelt "tollat" használni.

A fenti információkból már az is sejthető, hogy a hardver lelke nem ARM alapokon nyugszik, hanem az Intel Oak Trail platformja dolgozik benne, méghozzá az egymagos, 1,5 GHz Atom Z670 az SM35 chipkészlet párosítva. A grafikus megjelenítésről a PowerVR SGX magos Intel GMA 600 gondoskodik. Memóriából 2 GB (DDR2 800 MHz) áll rendelkezésre, az adatok pedig beépített, 128 GB-os tárolóra kerülnek. Ha ez nem lenne elég, természetesen van SD kártyaolvasó és három darab USB 2.0-s csatlakozó is, mely külső tárolókat is fogad, továbbá optikai meghajtó csatlakoztatható rájuk.

Adatkapcsolati képességek terén az ST-nek nem kell szégyenkeznie, ugyanis az IEEE 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 mellett integrált Gigabit Ethernet is van, opcionálisan pedig Dell Wireless 5550 HSPA+ modul is rendelhető (melyben A-GPS is van). További kiegészítők között találjuk az 5 megapixeles hátlapi-, valamint 720p felbontásra képes előlapi kamerát, beépített mikrofont, TPM chipet és HDMI kimenetet.

A 270 x 186 x 15 mm-es méretekkel rendelkező Latitude ST beépített négycellás lítiumion akkumulátorának kapacitása 30 Wh, valamint opcionálisan dokkoló is kapható lesz hozzá, igény szerint pedig 32 bites Windows 7 Home Premium, Professional és Ultimate operációs rendszerekkel lesz elérhető. Az árról egyelőre nincs pontos információ, de a források 500-600 euró körüli összeget emlegetnek, ami nem kevés, de tekintve, hogy elsősorban erősen üzleti felhasználásra ajánlott masináról van szó, a megadott ár máris könnyebben emészthető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés