Hirdetés

Októberben érkezik a Dell Peju kódnevű táblagépe

A Dell Peju kódnevű táblagépéről már eddig is rengeteg pletyka volt az interneten. A terméket eredetileg az Intel Oak Trail platformjára tervezte a vállalat, de a nem túl acélos teljesítmény, és a gyenge szoftveres támogatás miatt a mérnökök inkább egy mobil Core i5 processzor mellett döntöttek. Természetesen az Oak Trail platform, az alacsonyabb fogyasztás következtében sokkal jobban illik egy táblagépbe, de számottevő probléma, hogy az Intel egy PowerVR IGP-t használ a rendszer processzorában, ami azt jelenti, hogy a grafikus drivert nem a Santa Clara-i óriáscég, hanem a megbízott Tungsten Graphics biztosítja, és az utóbbi vállalat az elmúlt években messze nem végzett kielégítő munkát.


(forrás: Dell Peju insider) [+]

A Peju egy 10,1 hüvelykes tablet-PC lesz, amelynek érintőképernyős kijelzője szélesvásznú és 1920x1080 pixeles felbontásra képes. A Core i5 processzora mellé a tervezők 4 GB rendszermemóriát helyeznek, az adattárolást pedig egy 64 vagy egy 120 GB-os SSD biztosítja.


(forrás: Dell Peju insider) [+]

A 270 x 186 x 14,2 mm-es masina tömege 896 gramm lesz, ám némi negatívum, hogy a rendszer hűtését ventilátor oldja majd meg. A hálózati kapcsolatok szempontjából a Peju rendelkezik IEEE 802.11b/g-s Wi-Fi, Bluetooth, valamint 3G és 4G modullal, emellett SIM kártyákat is fogad. A termék elöl 1,3, míg hátul 5 megapixeles webkamerával dolgozik, továbbá nem hiányzik róla a HDMI, a kártyaolvasó, valamint a két USB port sem, a hangokért pedig sztereó hangrendszer felel. Az üzemidőt az előzetes adatok alapján 6-8 órára lehet jósolni.


(forrás: Dell Peju insider) [+]

A tablethez egy dokkoló is jár majd, ami további három USB portot, egy extra HDMI-t, és egy gigabites Ethernet aljzatot kínál majd. Az operációs rendszer szerepét a Windows 7 Professional tölti majd be, ami a dokkolón keresztül egérrel és billentyűzettel is vezérlehető lesz.


(forrás: Dell Peju insider) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés