Jönnek az új Toshiba OLED tévék

A vállalat tévés üzletágát nagyon rosszul érinti az Olimpia elmaradása.

Hirdetés

Az új koronavírus-járvány elég komolyan érinti a Toshiba televíziós üzletágát is. Legalábbis erről számolt be Yuji Motomura, a vállalat márkamenedzsere egy hagyományostól eltérő, virtuális sajtóeseményen.

Kiderült ugyanis, hogy arra számítottak, hogy az idei, hazai pályán, azaz Japánban megrendezésre kerülő sportünnep jelentősen megdobja a televíziós eladásokat. Ám az eseményt a vírus miatt elhalasztották, ráadásul a járvány negatív gazdasági következményeitől tartva sokan a tervezett vásárlást késleltetik. Mindenesetre a cég több új televízióval készült a nyárra, többek között egy OLED modellel.

A Toshiba Regza X8400 48 és 55 hüvelykes változatban kerül a boltok polcaira, egyelőre még ismeretlen áron. A 4K felbontású termékbe a LG Display-től vásárolják a panelt, a képfeldolgozó lapka pedig saját fejlesztés. Ez utóbbi állítólag mesterséges intelligencia eljárásokat is tartalmaz, amelyek többek között a pontos felskálázásért felelnek. A Toshiba tévéit Európában a Vestel konszern gondozza, és a modellek egy ideje ismét megjelentek Magyarországon, így van rá esély, hogy a szóban forgó OLED készülékek is elérhetőek lesznek itthon.

Előzmények

Hirdetés