Vizsgálja az Intel az új Raptor Lake generáció instabilitását

Túl sok Core i9-es processzorral van stabilitási gond, így a vállalat utánajár a dolgoknak.

A ZDNET Korea információi szerint az Intel úgy döntött, hogy kivizsgálja az új Raptor Lake Refresh generációba tartozó processzorokkal kapcsolatos instabilitást, ugyanis szokatlanul sok Core i9-es processzorral rendelkező ügyfél kér garanciális cserét fagyásokra hivatkozva.

A probléma különböző játékokkal jelentkezik, nagyrészt az Unreal Engine-t használó címeken, és jellemző, hogy az órajelet manuálisan a gyári alapértelmezett alá véve az instabilitás megszűnik. Ugyanakkor hivatalosan ez is tuningnak számít, tehát elvileg elvész a garancia, illetve maga a megoldás nem tűnik túl hízelgőnek, hiszen a megvásárolt termék a gyári, lényegében garantált paraméterekkel nem képes működni.

Az Intel egyelőre hivatalos tájékoztatást nem adott ki, így nem tudni, hogy általánosan van gond a szériával, vagy csak egy rosszul sikerült tételekről van szó. Utóbbi is bőven elképzelhető, ugyanis a panaszok zöme jelenleg Dél-Koreából érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés