Kiterjesztette együttműködését az Intel és az ARM

A két cég az egy évvel korábbi egyezményére épít egy új lépcsőt.

Az Intel és az ARM nagyjából egy éve kötött úgynevezett többgenerációs megállapodást, amelynek keretében az IFS, vagyis az Intel Foundry Services együttműködik a készülő gyártástechnológiáik optimalizálásán, így a brit tervezőcég dizájnjait licencelő vállalatok könnyebben készíthetnek majd a rendszerchipjeiket például az Intel 18A nevű, 5 nm-es osztályú node-ra.

Hirdetés

A két cég most erre az egyezményre építve adott ki egy friss egyetértési nyilatkozatot, amelynek keretében elkötelezik magukat a feltörekvő cégek segítésére. Ez az alapvető technológiák egyszerűbb elérhetőségén túl akár anyagi támogatásban is kicsúcsosodhat.

A friss együttműködési terv mindkét cég számára kölcsönösen hasznos, ugyanis az ARM-nak több lehetősége lesz licencelőket találni a kínált IP-khez, míg az Intel számára jelenleg nagyon fontos, hogy a rengeteg készülő gyáron belül tudjanak is mit gyártani, így kritikus szempont az új ügyfelek felkutatása.

A fő célterület egyébként az AI lesz, mivel főleg itt zajlik jelenleg az innováció, és megannyi startup bontogatja a szárnyát ezen a területen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés