Hirdetés

Innovatív ötletekkel állt elő az MSI

Az MSI a szokásos termékbemutatókon kívül számos olyan koncepcióval állt elő, amely az iparág szempontjából forradalmi újítás. A trendeknek megfelelően manapság egyre nagyobb szerephez jutnak az LCD-PC-k, melyek átlagos felhasználásra megfelelő teljesítményt kínálnak, praktikus kivitelezés és a kategóriákhoz mérten alacsony fogyasztás mellett. A vállalat ezen a területen két reformmal is előállt, melyek a Jellow kódnéven fejlesztett gépek sajátosságai. A 3D-s LCD-PC a szórakozást szolgálja, a 24 hüvelykes kijelző 120 Hz-es frissítési frekvenciát fog használni. A mellékelt szemüveg támogatja a BDA sztereó 3D Blu-ray szabványt, aminek megfelelően a rendszer aktív folyadékkristályos lencséket alkalmaz polarizációs szűrővel ellátva. A háromdimenziós térhatás úgy valósul meg, hogy a technológia két különböző képet érzékeltet az emberi szemekkel, amit a jobb és bal oldali lencse tesz lehetővé. Az aktív üveglap elsötétedik az egyik szem előtt, ha éppen a másik szemnek szóló információ látható, és fordítva. Természetesen a szemekre bontott képi tartalom 60 Hz-en jelenik meg, ami sajnos hosszabb távon fárasztó lehet.


MSI 3D LCD-PC [+]

A másik, Sliding Screen nevű elgondolás praktikus kivitelezésének hála a felhasználó rengeteg helyet spórolhat meg, ugyanis az LCD-PC kijelzője egy speciális keretben található, mely lehetőséget ad a képernyő elmozdítására. Hogy erre mi szükség van? Nos a LED-es háttérvilágítással rendelkező megjelenítő mögött egy kis rekesz van kialakítva, ami a rendkívül vékony billentyűzetet és a többfunkciós egeret rejti. Az utóbbi eszköz a hagyományos szolgáltatások mellett távirányítóként és IP telefonként is üzemel.


MSI Sliding Screen LCP-PC [+]

Végül, de nem utolsósorban az MSI a projektort és a számítógépet is ötvözte. A Projector PC Full HD felbontású, 60 hüvelykes kép megjelenítésére alkalmas 100 lumenes fényerő és 1000:1 kontrasztarány mellett. A rendszer az NVIDIA Ion platformra épül, ami az Intel Atom processzorát alkalmazza.


MSI Projector PC [+]

A projektoron egy HDMI, egy Ethernet, valamint egy 3,5 mm-es jack, illetve egy mikrofon aljzat található, a perifériákat pedig négy darab USB 2.0 csatlakozó várja. A bemutatott termékek egyelőre csak koncepció szintjén léteznek, de az MSI elmondása szerint jó esély van arra, hogy még idén kereskedelmi forgalomba kerüljenek.

A koncepciókról készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés