Új projektorok a Favitól

Hirdetés

Pico projektorok néven új kategória született a termékcsaládban. Mint ahogyan az az elnevezésből kikövetkeztethető – a pico még a nanónál is kisebb mértékegység – e készülékek a korábbi modelleknél jóval kisebbek, könnyebbek. Alapvetően nem a szuper képminőségre, nagy fényerőre koncentráltak a mérnökök a fejlesztés során, hanem a mobilitásra és a könnyű kezelhetőségre helyezték a hangsúlyt.

Favi Rioled-V (Forrás: PCMag)
Favi Rioled-V (Forrás: PCMag)

Az Optoma PK301 mellett a talán a Favi két pico projektora, a Rioled-Q és a Rioled-V keltette a legnagyobb feltűnést Las Vegasban. Mindkét termék a LED technológiát használja a világításhoz, és található rajtuk egy kártyaolvasó és beépített memória is, amelyről azonban pontos adatokat egyelőre nem lehet tudni. A készülékekre jellemző, hogy nagyobbak mint egy palmtop, ám kisebbek mint egy hagyományos hordozható projektor.

A Rioled-Q-t egyértelműen az üzleti felhasználóknak szánja a vállalat. A 800x600 pixel natív felbontású készülék fényereje ötven ANSI lumen, ami elenyészően kevés egy átlagos projektorral összehasonlítva. Tehát az biztos, hogy ez az eszköz nem alkalmas arra, hogy nagy tárgyalókat, tantermeket, konferenciatermeket világítsanak be vele, de egy irodai prezentáció lebonyolítására elég lehet. Elhelyeztek rajta két, három watt kimeneti teljesítményű hangszórót, egy AV és egy VGA bemenetet, valamint egy USB csatlakozót is.

Favi Rioled-Q (Forrás: PCMag)
Favi Rioled-Q (Forrás: PCMag)

A Rioled-V ennél egy fokkal izgalmasabb termék. Alapvető technikai specifikációiban megegyezik nagyobb testvérével, ám a fejlesztők jóval sokoldalúbb eszköznek álmodták meg. Egyrészt elhelyeztek rajta egy fülhallgató-kimenetet, másrészt jár hozzá egy távirányító is, hogy ne a készüléket kelljen nyomkodni a fotelből. De ez még semmi ahhoz képest, hogy a rajta futó Linux segítségével képes olyan alkalmazásokat kezelni számítógép használata nélkül, mint a YouTube, a Flickr, a Picasa, a Yahoo News RSS, különböző e-mail kliensek vagy webrádiók. Található benne egy beépített naptár és egy ébresztőóra is, hogy teljes legyen a kép.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés