Készül a Daydream VR platformra az Imagination

A vállalat részletezte a Rogue architektúra preempciós képességeit.

Hirdetés

A Google még idén mutatta be a Daydream VR platformot, ami az Android N operációs rendszer esetében még nem tökéletes, de a tényleges megjelenésig a különböző frissítésekkel azzá teszik. Erre az ultramobil piacon érdekelt cégek is készülnek, kiemelve a grafikus vezérlőket fejlesztő érintetteket. Az Imagination tulajdonképpen elsőként közölt fontos információkat a saját megoldásaikról, ami eléggé lényeges szempont, ugyanis az ultramobil szinten a virtuális valóság egy nagyon kényes feladat, mivel túl sok erő nincs ezekben a rendszerekben, így trükközni kell a működés szempontjából. Tipikusan jól működő koncepció a timewarp és az aszinkron timewarp, de ezeknél lényeges tudni, hogy a grafikus vezérlő preempciós modelljének úgynevezett szemcsézettsége mennyire finom. Itt persze nem kell az abszolút legjobbra törekedni, de el kell érni, hogy egy magasabb prioritású feladat lehetőleg 200-300 mikromásodpercen belül megkaphassa a hardvert.

Az Imagination elmondása szerint a Rogue architektúra épülő PowerVR IGP-i, vagyis a Series6, Series7 és Series8 megoldások megfelelnek a követelményeknek, mivel mindig csak egy 32x32 pixeles blokkon dolgoznak a teljes képkockán belül, vagyis a blokkok váltásánál beszúrhatók a magas prioritású feladatok. Ez valóban kellően finom szemcsézettségű preempciós modell ahhoz, hogy ebből ne legyen probléma. Ennek kihasználására van is kiterjesztése a cégnek, amivel az egyes feladatok prioritása magas szintűre emelhető.

Az Imagination alapvetően jó hírt szállított minden Rogue architektúra épülő, PowerVR IGP-t használó partnerének, hiszen az erre alapozó, kellően erős ultramobil eszközök alkalmasak lehetnek a Daydream VR platform hitelesítésének megszerzésére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés