Ígéretes tévével támadja a tévépiacot az Oppo

A mobilos szektorból érkező kínai gyártó a megszokottnál erősebb hardvert pakol 4K LCD tévéjébe.

Mi is beszámoltunk arról, hogy az alapvetően a mobil piacon nyomuló Oppo bejelentette, hogy szerencsét próbál a tévés iparágban is. Hogy nem a levegőbe beszéltek, azt tökéletesen alátámasztja, hogy a vállalat már színre is lépett első készülékével. Az egyelőre még csak Kínában megvásárolható, 65 hüvelykes képátlóval bíró, S1 jelölésű termék 8000 kínai jüanba, azaz olyan 350 000 forintba kerül.

Oppo S1
Oppo S1 [+]

Tehát nem egy belépő szintű modellről van szó, ami azért mindenképpen jó hír. A sokadik olcsó, gagyi, kínai márkára igazán nem sok szükség lett volna. A 4K felbontású, HDR (HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG) támogatású készülékbe meglepően nagy teljesítményű, 85 wattos, 5.1.2 csatornás hangrendszer került.

A terméket szokatlanul erős hardverrel látták el a tervezők: a MediaTek MP9950-es, Mali-G52-es IGP-t tartalmazó SoC mellett kapott 8,5 GB RAM-ot, és ez azt jelenti, hogy az átlagnál jobban ki lehet használni vele az internetes alkalmazásokban rejlő lehetőségeket. A hírek szerint Android 9-es rendszerre épül, szóval az alkalmazáskínálatra valószínűleg nem lesz panasz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Előzmények

Hirdetés