IFA 2014: sokkolóan jó az LG UHD OLED tévéje élőben

Mi is többször írtunk már arról, hogy az LG még idén UHD felbontású OLED tévékkel lépne színre. A várakozásoknak megfelelően az IFA-ra is elhozták ezeket, így nyilván megnéztük, hogyan teljesítenek élőben.

LG UHD OLED
LG UHD OLED [+]

Persze, rendben, tény, hogy direkt ezekre optimalizált demó anyagot küldtek rájuk, de a kép minősége döbbenetesen jó. Kiváló fekete, élettel teli, de mégis természetes színek, és folyamatos, hibátlan mozgás jellemzik a modellt. Komolyan, mellettük a "hagyományos" LED LCD UHD tévék is fakónak tűntek, pedig már azok is elég jól muzsikálnak. Nyilván a jelenleg elérhető források, tévéadások, filmek esetén nem lesz ennyire bombasztikus a végeredmény, de ha ezt csak közelíti, akkor már nagyon rendben lesz.

LG UHD OLED tv
LG UHD OLED tv [+]

A vállalat helyszínen tartózkodó munkatársaitól kapott, nem hivatalos információk szerint a nem hajlítható 65, illetve 55 hüvelykes modellek elvileg már szeptember végén, október elején az európai boltokba kerülhetnek 5400, illetve 4200 eurós áron. Ez persze még mindig elég magas összeg, de ha azt nézzük, hogy a Full HD OLED LG tévék ára másfél év alatt jelentősen lecsökkent, azért már egy fokkal biztatóbb a kép.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés