Hirdetés

Computex 2013: notebook+tablet+asztali gép=ASUS Transformer Book Trio

Hirdetés

Még mindig nem fejtettük meg a titkát, hogy az ASUS-nál milyen módszerekkel motiválják a mérnököket, hogy minden évben valami új és vad ötlettel álljanak elő, de úgy tűnik a módszer hatásos. Idén a gyártó az ASUS Transformer Book Trióval sokkolja a közönséget, mindezt persze abszolút jó értelemben véve, ugyanis egy olyan koncepciót valósítottak meg, ami már közelít ahhoz, amivel lényegében el tudjuk érni, hogy csak egyetlen eszközre legyen szükségünk.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Mint a neve is mutatja, a Transformer Book Trio három eszköz szerepét tudja ellátni, mindezt úgy, ahogy a Transformer családtól elvárhatjuk: egymásba illeszthető elemekből épül fel, amelyek most külön-külön is működőképesek. A Trió ugyanis lényegében egy asztali PC, egy 11,6"-es notebook és egy ugyanekkora tablet keveréke. A koncepció hasonló a Transformer AIO-hoz, de most valóban nagy hangsúly fektettek a hordozhatóságra.


[+]

Mindezt úgy érték el, hogy kapunk egy 11,6"-es Full HD érintő kijelzőt, ami valójában önmagában egy Intel Atom Z2580 SoC platformra épülő androidos tablet, amelyben 64 GB eMMC tároló és 19,5 Wh-s akkumulátor lapul. A csomag másik felét a billentyűzetes-touchpades dokkoló alkotja, amiben viszont egy negyedik generációs, kétmagos, mobil Core i7 processzorra épülő PC-s platform lakozik merevlemezén egy Windows 8-cal, mely külső PC-s kijelzőre vagy tévére kötve szintén működőképes önmagában.


[+]

A tablet és az asztali PC tehát megvan, de hol van a notebook? A válasz egyszerű: a két részt összerakjuk! Hogy ebben az esetben melyik operációs rendszert akarjuk futtatni, azt a felhasználó dönti el, a kettő között ugyanis egy gombnyomással lehet váltani, amennyiben mindkét hardver be van kapcsolva. Természetesen windowsos notebook üzemmódban a tápellátásért nem tabletben lévő akkumulátor felel, hanem a dokkolóba rejtett 33 Wh-s egység, ami 6 órára elegendő üzemidőt biztosít.

Az ASUS egyelőre nem közölte az újdonság árát, és a megjelenés pontos dátumát sem jelölte meg.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés