Játékos asztali masinák a HP-tól akár GTX 980 vagy R9 380 VGA-val

A HP neve a gamer masinák körében nem túl ismert, a márka és az asztali gép együttes említésekor sokkal inkább a vállalati PC-k ugranak be. Pedig a HP-nek van asztali PC-je, ami az Envy Phoenix névre hallgat, és kifejezetten a játékosok számára készül, továbbá ezek frissítéséről az idei évben nem feledkeztek meg.

A június 10-től 899 dolláros kezdőáron elérhető új, egyedi, a korábbinál sokkal szofisztikáltabb külsejű, kis vörös LED-csíkkal megbolondított alumínium előlapos, fekete miditorony házra alapozó gépekből számos változat készül most is, amelyek rengeteg opcionális kiegészítővel szerelhetők fel, így a vásárlók saját igényeikre szabhatják az egyébként kész masinákat. A házban a kornak megfelelő konfiguráció dolgozik majd, aminek alapját az ötödik generációs Intel Core i7 és i5 processzorok adják, amiből akár K végződésű modellek is fellelhetőek lesznek, akárcsak opcionálisan a zárt, kompakt vízhűtéses opció.

Grafikus kártyából is széles választékot ígérnek, de hogy pontosan mik lesznek, abból csak a csúcsot árulták el: NVIDIA GeForce GTX 980 és AMD Radeon R9 380 (utóbbi még bejelentés előtt áll). A behelyezhető rendszermemória méretéről nem tesznek említést, de ez már korábban is széles körben konfigurálható volt, így vélhetőleg ezen a téren a maximum is elérhető lesz opcionálisan. Ami a tárolót illeti, legfeljebb 3 TB-os HDD lesz a palettán, amiből akár kettő is kérhető RAID kötetben, mellé pedig SSD is dukál, akár 512 GB-os kapacitásig.

Az Envy Phoenixnek lesz egy cseppet visszafogottabb, kevésbé játékosok számára kihegyezett, alacsonyabb kezdőárú opciója is, ami szimplán HP Envy névre hallgat majd. Ennek háza kicsit egyszerűbb lesz, emellett ezüst alumínium előlapot kapnak és hanyagolják a LED-eket is.

HP Envy és Envy Phoenix
HP Envy és Envy Phoenix (forrás: C|NET) [+]

A 699 dollárról induló Envy konfigurációkat elsősorban nagy teljesítményt igénylő munkákra ajánlja a gyártó, és számos előre telepített HP szoftverrel érkezik. Ami a hardvert illeti, negyedik generációs Core i5 és i7 processzorok és AMD központi egységek kerülnek majd bele A8-tól egészen az FX sorozattal bezárólag. A grafikus vezérlő választék, illetve a tárolókra vonatkozó opciók megegyeznek majd a Phoenixszel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés