Új HGST Endurastar HDD-k járművekbe és extrém helyzetekre

A Western Digitalhoz tartozó Hitachi merevlemezrészlege, a HGST bemutatta Endurastar merevlemezcsaládjának legújabb variánsait. A 80, 100, 200, 250 és 320 GB-os tárterülettel érkező, 3 Gbps-os SATA csatolófelületű és 8 MB pufferrel ellátott J4K320-at kifejezetten rázós helyzetekre fejlesztettek ki. A szóban forgó 2,5"-es méretszabványnak megfelelő, 9,5 mm vastag HDD-k egyetlen diszket tartalmaznak, ami percenként 4260 fordulatot tesz meg, és képes helytállni autóban vagy bármilyen eszközben/környezetben, ahol szélsőséges körülményeknek kell megfelelni.

Szívósságát jelzi, hogy működése -30 és +85 fokos hőmérséklet tartományban, valamint -300-tól 5500 méter magasságig biztosított. Továbbá bekapcsolt állapotban 300g-s, kikapcsolt állapotban 800g-s erejű ütésnek is ellenáll, és a vibráció sem okoz problémát (10-500 Hz-ig 3g). A merevlemez az elődökhöz hasonlóan megkapta a Thermal Fly-height Control (TFC) kiegészítést, ami képes kompenzálni a hordozó és a fej közötti távolságot a magasság és hőmérséklet változás függvényében.

A gyártó az egyes modellek teljesítményét nem részletezte és az árat sem hozta nyilvánosságra, aminek az oka, hogy terveik szerint továbbra is csak az OEM-ek számára lesz elérhető ez a sorozat, így kiskereskedelmi forgalomba nem kerülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HGST

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés