Hangsugárzó használt teniszlabdákból

A hearO egy szép példa az újrahasznosításra, de azért az jó kérdés, hogy milyen hangminőséget produkál...

Hirdetés

Manapság tényleg Dunát lehet rekeszteni a különféle hordozható hangsugárzókkal, hiszen rengeteg kisebb-nagyobb cég foglalkozik ilyen eszközök fejlesztésével és gyártásával. Azonban még ebben a szegmensben is lehet újat mutatni, új ötlettel előállni, amit tökéletesen alátámaszt a hearO fantázianevű termék.

hearO
hearO [+]

A koncepció az, hogy használt teniszlabdákba építenék be a hangrendszert, ami kétségkívül egy gyönyörű példája az újrahasznosításnak, de azért az kétséges, hogy egy ilyen eszköz hogyan szólal meg. A fejlesztők mindenesetre bizakodóak, el is indították közösségi finanszírozású kampányukat, aminek keretein belül bárki hozzájuthat egy ilyen készülékhez 45 fontért, azaz körülbelül 16 000 forintért. A gyártó állítása szerint egyébként a Grand Slam tornákon használt Slazenger labdákat használják fel, szóval aki egy ilyet megvásárol, az olyan gumilabdacsot kap, amivel profi játékosok ütögettek. Mivel ezeken a versenyeken átlagosan évente 230 000 labda fogy el, ezért van miből válogatni.

hearO
hearO [+]

A Bluetooth 4.0 technológiát használó hearO (ejtsd: hero, azaz "hős") maximális névleges kimeneti teljesítménye 3 watt, 400 mAh akkumulátora pedig 5 órányi folyamatos működésre elegendő energia eltárolására képes. A szett része egy, a töltésre szolgáló dokkoló, az ehhez szükséges USB kábel, és a hangszóró kialakítása állítólag olyan, hogy képes 360 fokban szórni a hangokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés