Remek bringás mindenes kütyü Magyarországról

A telefonos appal együttműködő Shoka Bell rendelkezik navigációs funkcióval, van benne duda, lámpa, és még riasztó is.

Teljesen életképesnek tűnő, hazai fejlesztésű kerékpáros eszközre bukkantunk a Kickstarteren, amiben ráadásul látnak is fantáziát a népek, hiszen az írás születésének pillanatában már csak pár ezer dollár hiányzik a kitűzött hetvenötezer eléréséhez úgy, hogy a kampányból még hátra van 28 nap.

Shoka Bell
Shoka Bell [+]

A Shoka Bellt a kormányra rögzített mágneses bölcsőre kell rácuppantani, így egy mozdulattal le- és felhelyezhető. Első pillantásra úgy fest, mint egy fura lámpa, és az igaz is, hogy ez a funkció sem hiányzik belőle. Emellett a beépített LED-ek navigációs funkciót is ellátnak. Ha a felhasználó a hozzá járó mobil alkalmazásban bejelöli, hogy mi az úti célja, akkor a ketyere kis nyilakkal jelzi, hogy mikor merre kell haladni. Csengőként is funkcionálhat, és még arra is odafigyeltek, hogy többféle hangot, dallamot legyen képes kiadni magából, sőt még arra is mód nyílik, hogy a felhasználó saját melódiáját használja.

Ellátták egy mozgásérzékelővel és egy lopásgátló szolgáltatással is. Ha aktiválása után mozgásba lendül a kerékpár, például épp a tolvaj tolja, akkor a rajta hagyott bölcső a Shoka Bellnek jelzi, hogy helyzet van, és lépni kell. Akkumulátora 200 órányi folyamatos működésre elegendő energia eltárolására képes. Jelenleg 99 dollárért (27 600 forint) már beszerezhető márciusi szállítással, de a boltban már 150 dollár, azaz körülbelül 42 000 forintot fognak érte elkérni. Érdemes megnézni egyébként a Kickstarter oldalán fellelhető teljes videót, hiszen Budapesten készült, és tényleg egészen meggyőzőre sikerült.

Shoka Bell
Shoka Bell [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés