Hirdetés

Háromféle kivitelben is elérhető lesz a Zalman Z8

A modellek közti különbséget az előlap kialakítása és a mögötte elhelyezett ventilátorok típusa jelenti.

Hirdetés

Z8 néven mutatkozott be a Zalman legújabb, akár 280 mm széles E-ATX alaplapokkal is kompatibilis, kétkamrás toronyháza, ráadásul a vásárlók választhatnak a világítás nélküli ventilátorokkal (hátul egy, elöl három 120-as) és rácsos előlappal szerelt alapmodell, az RGB-s első légkavarókkal ellátott Z8 MS, illetve a szintén világítós ventilátorokkal, de már üveg előlappal rendelkező Z8 TG közül. A beépített ventilátorokat szükség esetén további két, a tetőlemez alá rögzített példánnyal is kiegészíthetjük, de a 120 és 280 mm hosszú radiátorok is támogatottak.


[+]

A 460 x 212 x 493 milliméteres gépház zsanérokon csüngő ajtókkal takart beltere a már említett formátumú, illetve annál kisebb alaplapok mellett maximum 350 mm hosszú grafikus kártyáknak és 162 mm magas processzorhűtőknek adhat otthont, míg a legfeljebb 190 mm hosszú ATX tápegység az ebből a célból leválasztott alsó kamrában kaphat helyet, két 3,5 vagy 2,5 hüvelykes adattároló társaságában.


[+]

Utóbbinál szerencsére nem ez a kettő jelenti a maximumot, az alaplaptálca mögött és a tápegység takarólemezén további két SSD számára alakítottak ki rögzítőpontokat a mérnökök, így ha az átlagnál látványosabb meghajtókkal rendelkeznénk, kitehetjük őket a kirakatba, nem muszáj a ház aljában elrejtenünk őket.


[+]

Ha már szóba került az elrejtés, érdemes lehet még kiemelni az alaplaptálca mögötti ajtót is, amely a már bekötött kábelek elrejtésére szolgál, a ki-, illetve levehető alsó és felső porszűrők pedig – alig meglepő módon – a beltér pormentességét hivatottak segíteni.

A felül elhelyezett, két USB 3.0 és egy USB 2.0 portot, egy-egy jack ki- és bemenetet, két visszajelző LED-et, valamint egy bekapcsológombot, illetve egy reset kapcsolót felvonultató I/O panellel rendelkező Zalman Z8 széria piacra kerülésével és várható árazásával kapcsolatban egyelőre nincs információnk.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés