Hirdetés

Újabb CNPS10X változatot dob piacra a Zalman

A Performa Black nem csak színében különbözik 11 évvel korábbi elődjétől.

A Zalman CNPS10X Performa Black néven prezentált újdonsága kapcsán rákerestünk oldalunkon a modellnévre, ami nem véletlenül tűnt ismerősnek, hiszen 2010-ben a gyártó már piacra dobott egy ilyen elnevezésű processzorhűtőt. Az akkori modell egyértelműen az olcsóbb megoldások közé tartozott, és bár jelen cikkünk főszereplőjének ára egyelőre nem ismert, nem tartjuk valószínűnek, hogy ezúttal a nagykutyák ellen küldenék harcba az új Performát.


[+]

Apró visszalépés, hogy az immár fekete színű, alumíniumból készült hűtőbordák öt helyett négy hőcsővel érintkeznek a processzor kupakjával, bár így sem lehet okunk panaszra, hiszen, ha hihetünk a termékoldalnak, a 155 mm magas hűtő akár 180 W TDP értékkel rendelkező processzorok hőjével is megbirkózik. Ez a megnövelt méretű, 120 helyett 135 mm átmérőjű, PWM vezérlésű, axiál kialakítású ventilátornak is köszönhető, amely percenkénti 1500-as fordulatszámával elérheti a 75,16 CFM-es légszállítási értéket is, mindezt ráadásul viszonylag alacsony, 27 dB-es zajszint mellett.


[+]

A Zalman CNPS10X Performa Black dobozában Intel LGA115x, LGA1200 és LGA2066, illetve AMD Socket AM4 foglalatokra passzoló felfogatókat is találunk, de hogy erről mikor és mekkora ár kifizetése után győződhetünk meg saját szemünkkel is, azt a gyártó nem osztotta meg a nyilvánossággal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés