Hama blog: arany SD kártyák

Az 1920-as években, amikor Martin Hanke megalapította fényképezőgép-kiegészítőkkel foglalkozó Hamaphot vállalatát, még sehol sem volt a digitális fényképezés, de mára a fotós technika óriásit fejlődött, ahogyan a Hama is. Sok más mellett megmaradt a fotós kiegészítők ágazata, így szinte kötelezőnek mondható a mai fényképezőgépek döntő többségénél használt SD kártyák forgalmazása. A Hama aranycímkés, ötcsillagos SDHC kártyákat kínál Class 10 besorolással. Utóbbi paraméter az írási sebességet határozza meg, aminek töredezettségmentesített médiumnál legalább 10 MB/s-nak kell lennie.


[+]

Korábbi tesztünkben szerepelt már a Hama 16 GB-os SDHC Gold kártyája, és jó ár/teljesítmény arányának köszönhetően ajánlott minősítésben részesítettük. A digitális fotókra jellemző, több megabájtos állományokat 18 MB/s fölötti sebességgel tudtuk írni rá, azaz nagyfelbontású sorozatképekhez és Full HD videó rögzítéséhez is elég gyors. Olvasásban 23 MB/s-ot meghaladó sebességet értünk el vele, ebből kifolyólag állományaink számítógépre másolása sem tart majd egy örökkévalóságig, feltéve, hogy rendes kártyaolvasót használunk.

Tavasszal, amikor teszteltük, a 16 GB-os Hama SDHC Gold kártyája nagyjából 10 000 forintba került, most viszont már lényegesen olcsóbban, 7490 forintért is megvehetjük. Akinek nincs szüksége ekkora tárkapacitásra, hasonló fajlagos költség mellett 3790 forintért veheti meg a 8 GB-os változatot, a 4 GB-os pedig csak 2490 forintba kerül. A kínálat csúcsát a legjobb fajlagos árú, 12 990 forintos, 32 GB-os modell jelenti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények