Hama blog: három notebooktáska

Világos, hogy ha az ember vesz egy notebookot, mert mobil számítógépre van szüksége, akkor szállításához kell majd neki egy táska is. Mára óriásira nőtt a különböző táskák és tokok kínálata, a Hama arzenáljában is több tucatnyi forma közül választhatunk. Ahogy az egereknél, itt is városokról nevezték el az egyes modelleket. A Las Vegason ugyan nincsenek se kaszinók, se neonvilágítás, viszont elegánsan hajszálcsíkos öltönybe öltözött. A legelterjedtebb, 15,6 hüvelykes méretben kapható válltáskába a szükséges minimum fér el, a notebook elé egy vékony rekeszbe iratokat, egy kisebbe apróbb tárgyakat tehetünk. A 15,6 hüvelykes Las Vegas táska strapabíró nylonból készült, vállpántja fémfülekre támaszkodik, vételára pedig 8990 forint.


[+]

A Dallasról elnevezett válltáska visszafogottabb külsővel, de sokoldalúbb belsővel rendelkezik. Fő, notebookos rekeszébe tépőzárak segítségével egy elválasztót illeszthetünk be, hogy szorosabban fogja notebookunkat, vagy hogy egy külön kis rekeszt tudjunk létrehozni az olyan kiegészítőknek, mint a tápegység, kábelek vagy éppen egy egér. A fedélen további kisebb zsebeket alakítottak ki apró kellékeknek, és kapunk egy nagyobb irattartót is. Kívül még egy cipzáras részt találunk mobiltelefon, kulcsok, névjegykártya és hasonló kellékek fogadására. A Hama Dallas 15,6 hüvelykes változata 9990 forintért vásárolható meg.


[+]

Aki hordozott már nagy notebookot, igazolhatja, hogy ilyen gépet célszerű hátizsákban tartani. A Hama Vienna igazi egésznapos társ, akár 17,3 hüvelykes notebookokat is elnyel, és mellette marad rengeteg hely további kellékeinknek. Két fő tároló rekesze van, a hátsó 5, az első 15 centiméter széles, előbbi oldalról, utóbbi felülről érhető el, rajtunk áll, hogy melyikbe tesszük laptopunkat. Jár hozzá egy vastagon párnázott notebookskin is, ebben tárolható a számítógép.

A két nagy rekeszen kívül temérdek kisebb áll még rendelkezésünkre, mindet eső ellen védett, rugalmas fülű cipzár biztosítja. Két oldalra kisebbeket, előre egy közepes méretűt készítettek elő, mely további rekeszekre van bontva, külső felületén pedig húzódik még egy lapos, irattartó. Arra is gondoltak a Hamánál, hogy a nagy hátizsák megpakolva elég nehéz lehet, ezért hátsó része és vállpántjai vaskos párnázást kaptak, utóbbiakra több ponton odavarrták az állítható hevederrészt, és egy-egy gyűrűt is elhelyeztek rajtuk, melyekre kisebb tárolókat akaszthatunk. A Hama Vienna ára komoly tudásához mérten 19 990 forint.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt