Indul a Hama blog!

Kevesen tudják, hogy a Hama csaknem 90 éves múltra visszatekintő vállalat. Németországban, az akkori fotós világ Mekkájában, Drezdában alapította 1923-ban az akkor még csak 18 éves Martin Hanke. Eleinte Hamaphot KG néven családi vállalkozásként fotós kiegészítőket gyártottak, de a második világháborúban megsemmisült a gyár. A bajorországi Monheim falucskában épült újjá a 40-es évek végén. Továbbra is a fényképezés, majd később a filmezés kellékeire koncentráltak, olyan újdonságokat kifejlesztve, mint a szinkronizálható villanóporos vaku, vagy a 70-es években világújdonságnak számító automatikus filmhegesztő, de például a HamaFix diafilmkezelő rendszerük is nagyon sikeres volt.

Martin Hanke a Hama alapítója
Martin Hanke, a Hama alapítója

A következő évtizedekben dinamikusan fejlődött a vállalat: előbb Franciaországban, majd Angliában nyitottak képviseletet, a 90-es évek elején pedig a számítógépek világát is célba vette a márka. Nevét 1993-ban Hama-ra rövidítették, és már a hannoveri CeBIT számítástechnikai kiállításon is megjelentek. Ugyanebben az évben nyílt meg a magyarországi Hama képviselet négy fővel.

A Hama monheimi központja
A Hama monheimi központja

Jelenleg több mint tizenhatezer terméket forgalmaz a Hama fotó, film, számítástechnika, telefon, házimozi, autóelektronika, sőt még konyhai kiegészítő ágazatban is. Világszerte tizenegy leányvállalatában körülbelül 2500 dolgozót foglalkoztatnak. A Hama magyarországi képviselete 40 alkalmazottal évente több milliárd forintos forgalmat bonyolít. Az elkövetkező hónapokban új blogunkban heti rendszerességgel számolunk majd be a Hamával kapcsolatos érdekességekről, illetve friss, elsősorban számítástechnikával kapcsolatos termékeikről.

A Hama magyarországi képviselete
A Hama magyarországi képviselete

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények