Újra tablettel jelentkezett a Google

Az új Pixel Tablet leginkább otthoni használatra készült, de nyilván hordozni is lehet.

A Google meglepetésre újra előállt egy tablettel, azok után, hogy 2019-ben a termékskála lelövése mellett döntöttek. A keresőóriás most mégis látja az igényt az efféle fejlesztések iránt, így bemutatták az új Pixel Tabletet, amely már 500 dollárért előrendelhető, a szállítása pedig június 20-án kezdődik meg.

Hirdetés

A relatíve méretes újdonság kapacitív, tíz ujjal is vezérelhető, 11 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amelynek felbontása 2560x1600 pixel. A tabletben egy Tensor G2 SoC dolgozik, ami újabban az ultramobil Google termékek elmaradhatatlan eleme. Ebben a rendszerchipben a főbb számításokat két ARM Cortex-X1, két Cortex-A78 és négy Cortex-A55 mag látja el, és ezek rendre 2,85, 2,35, illetve 1,8 GHz-en üzemelnek, miközben az IGP szerepét egy ARM Mali-G710 tölti be MP7-es konfigurációban. A processzormagok 4 MB-os L3 gyorsítótáron osztoznak, rendszerszinten pedig 8 MB van megosztva. A lapka része még az AI feladatokra szabott Google Tensor Processing Unit, ennek is a legújabb verziója, illetve H.264, HEVC, VP9 és AV1 formátumú tartalmak dekódolása is biztosított.

Az LPDDR5 szabványú rendszermemória kapacitása 8 GB lesz, és ehhez 128 vagy 256 GB-os NAND flash adattároló tartozik.

Az új, 12 órás üzemidőre tervezett Pixel Tablet mobilinternetet nem kínál, de Wi-Fit támogat, emellett az USB Type-C port is megtalálható rajta két darab 8 megapixeles kamera társaságában. A csomag része egy Pixel Tablet Speaker Dock nevű mágneses dokkoló, és ez nagyon fontos eleme a konstrukciónak, ugyanis a Google a rendszerre főleg egy otthoni eszközként tekint, ami képes ellátni tablet feladatokat, és mellette okosotthonokat is tud vezérelni.

A Google a három színben érkező terméket Android 13-as operációs rendszerrel szállítja, de vállalják, hogy ezt legalább három évig frissíteni fogják, öt évig pedig havi szintű biztonsági frissítésekkel szolgálnak majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés