Hirdetés

Lelövi a tabletekre vonatkozó terveit a Google

Legalábbis a saját hardverre vonatkozókat, a partnereket azért még támogatni fogják.

A Google számos saját tabletet fejlesztett már az elmúlt sok-sok év során, többek között a Nexus 7-re még azt is lehetett mondani, hogy sikeres volt, de amióta elvitték az irányt a prémium szintre a Pixel sorozattal, azóta nem igazán jönnek az eredmények.

Google Pixel Slate
Google Pixel Slate

A Business Insider az előző hét végén arról számolt be, hogy a vállalat lelövi a saját tabletek fejlesztésére vonatkozó terveit, ráadásul két olyan, Pixel Slate-nél kisebb modell sem fog megérkezni, amelyek fejlesztése már a célegyenesben volt. Az értesüléseket Rick Ostreloh, a Google hardverek fejlesztéséért felelős vezetője is megerősítette, de kiemelte, hogy a döntés nem jelenti azt, hogy a partnerek esetleges új tabletjeit nem fogják támogatni, ezekre vonatkozóan az Android és a Chrome OS platformra vonatkozóan sem lesz változás. Ugyanez vonatkozik a már kiadott, Google által tervezett tabletekre is.

A vállalat az erőforrásait inkább a saját Chromebookjaiba fekteti, amelyek viszont sikeresnek mondhatók, így valóban ezekre éri meg koncentrálni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés