Több konfigurációval is letámadja a piacot a Google Pixel Slate

A Chrome OS-re épülő kettő az egyben masina négyféle belsővel rendelhető meg, így lesz választék.

Hirdetés

A Google nemrég lerántotta a leplet a Pixel Slate nevű termékről, amely láthatóan a Microsoft Surface Pro sorozat jellegzetességeit hordozza magán, így egyfajta kettő az egyben masinának tekinthető. A 290,9 x 202 x 7 mm-es kiterjedésű, 725 grammos tömegű újdonságon Chrome OS operációs rendszer fut. A Pixelbook Pennel is üzemképes, érintésre érzékeny, IPS panelt használó kijelző 12,3 hüvelykes képátlójú, ráadásul a Gorilla Glass 5 védi, így meglehetősen strapabíró lehet. A natív felbontása finoman szólva is fura, hiszen 3000x2000 pixelről van szó, ami egy igen bizarr 3:2 képarányt jelent, de ebben nagyon hisz a Google, hiszen nem ez az első ilyen megoldásuk. A megjelenítő maximális fénysűrűsége 400 cd/m², továbbá képes lefedni az NTSC színtér 72%-át.


[+]

A keresőóriás a korábbi hardvereinél megtanulta, hogy sokat számít az ár is, de erre nem minden esetbe figyeltek. A Pixel Slate-et ugyanakkor úgy tervezték, hogy a benne található konfiguráció széles teljesítményspektrumot fedjen le, így a legolcsóbb és a legdrágább modell között 1000 dollárnyi eltérés lesz. A processzort az Intel szállítja, és ez lehet Kaby Lake lapkára épülő Celeron, vagy Amber Lake-re alapozó Core m3, Core i5, illetve Core i7. A CPU típusa határozza meg azt is, hogy mekkora az adattároló, ugyanis a beépített SSD rendre 32, 64, 128 és 256 GB lehet, a rendszermemória szempontból pedig a Celeron mellé 4, a Core m3-höz és i5-höz 8, míg a Core i7-hez 16 GB jár. A grafikus megjelenítést minden esetben az adott processzorban található integrált grafikus vezérlő intézi.


[+]

A Pixel Slate természetesen rendelkezik IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.2-es modullal, egy darab USB Type-C aljzattal, valamint webkamerával, mikrofonnal, hangszórókkal, illetve ujjlenyomat-olvasóval (ez a bekapcsológombba van integrálva). A beépített akkumulátor kapacitása 48 Wh, ami a vállalat állítása szerint tíz órányi üzemidőt biztosít.

A Pixel Slate a beépített hardvertől függően 599 (Celeron), 799 (Core m3), 999 (Core i5) és 1599 (Core i7) dollárba kerül. A billentyűzetet 199 dollárért lehet külön megvásárolni, míg a szintén opciónális stylus további 99 dolláros kiadást jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés