Hirdetés

Google I/O: mindenes asztali platform lesz az Android TV

Az idei Google I/O során kiderült, hogy a régóta pletykált Google játékkonzol lényegében az Android TV platform lesz, ami nem is tekinthető újdonságnak, de a vállalat kiemelte, hogy mostantól erre a területre is úgy koncentrálnak, mint az okostelefonokra és a tabletekre. Az Android TV az új Android L operációs rendszerre épül, de más felhasználói felületet használ, és ez lényegesen jobban illik a megcélzott piac igényeihez. A cél az, hogy a felhasználók lényegesen egyszerűbben elérhessék a tartalmakat, ezen belül is a filmeket, a zenéket és a játékokat.

Hirdetés

Az Android TV mostantól ugyanazzal a fejlesztőkörnyezettel támogatható, mint a többi Android L-es eszköz, ami drámaian leegyszerűsíti a programok fejlesztését a platformra. Ezen belül lesz Google Play is, amelyben az Android TV-vel kompatibilis alkalmazások érhetők el. Itt a játékok a többi tartalomtól külön lesznek választva, mivel a Google kiemelten ügyel erre a területre. Az Android TV ugyanis asztali konzol is lesz egyszerre, éppen ezért némileg meg van kötve a gyártók keze a hardver kiválasztásánál, mivel alapvető követelmény modern IGP-vel rendelkező rendszerchipet választani a termékekbe. Leginkább olyan lapkák jöhetnek szóba, melyek támogatják az AEP-t, de ez nem kötelező, csupán nagyon ajánlott.


A Razer Android TV-re épülő mikrokonzolja

A Google a fejlesztők számára már kínál egy NVIDIA Tegra K1 rendszerchippel rendelkező fejlesztői csomagot. A vállalat nem garantálja, hogy a végtermékekben is ez a SoC lesz, de a fejlesztéseket így is el lehet már kezdeni, ami az év végi start szempontjából amúgy is ajánlott. Természetesen a rendszer része lesz a gamepadek támogatása, melyre már van az Androidban API. Erre vonatkozóan is számos alternatíva lesz majd az üzletekben, így mindenki kiválaszthatja az igényeknek megfelelő dizájnt. A kompatibilitás érdekében bizonyos funkciókat mindegyik gamepadnek támogatni kell, de a kialakításra vonatkozóan szabad kezet kapnak a partnerek.

A Razer már bejelentette, hogy az év végére építenek egy Android TV platformra épülő mikrokonzolt, de ennek paramétereit még nem árulták el, ahogy az ára sem ismert.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés