Így fest a Gigabyte legfürgébb RTX 3060-asa

A háromventis újdonságot már értékelhető gyári tuning, dupla BIOS, kellemes külcsín és egy helyett két tápdugasz jellemzi.

A Gigabyte nem csak a Vision termékcsalád portfólióját bővítette egy GA106-os Ampere GPU-ra épülő videokártyával, de bemutatta a gyári tuning szempontjából legtovább merészkedő implementációját, az Aorus GeForce RTX 3060 Elite-et. A három, grafén kenésű és intelligens vezérlésű, 80 mm-es légkavaróval dolgozó, 12 GB-nyi, 15 GHz-en ketyegő GDDR6 memóriával megspékelt megoldás stílusirányzataként a "neonpunk" van megjelölve, bár be kell valljuk, hogy nem igazán látjuk a miértet.


[+]

A WindForce 3-as, öt hővezető csővel szerelt hűtés középső ventilátora ellentétes irányban forog a két szélső rokonához képest, és a letisztult vonalvezetésű, fekete burkolatának tetején, illetve a ventik körül a gyártó RGB Fusion technológiájával címezhető fénydiódák pislákolnak. A fém hátoldali takarólemezen öblös kivágás található, így a lamellák között átaramló levegő jó része zavartalanul visszakeringhet a gépház belsejébe.

A GPU nem az 1777 MHz-es referencia órajelére, hanem 1867 MHz-re boostol, és a biztonságot (na meg komfortos profilváltást) szem előtt tartva két BIOS-szal szállítják a kártyát; az elsődleges a néma mód, ahol a halk üzem van a fókuszpontban, a másodlagos, alapértelmezett pedig a megemelt GPU frekvenciát inicializáló OC mód.


[+]

A kraft a táp felől egy nyolc-, valamint egy hattűs, állapotjelző LED-ekkel kiegészített PCI Express tápcsatlakozóba érkezik, s a legtöbb 3060-assal ellentétben 550-es helyett 650 wattos tápegység használatát javasolja a brosúra. Persze nem feltétlenül szükséges ilyen magas wattértékű példány, minden valószínűség szerint egy korrekt, 500 wattos típussal is bármiféle gond nélkül fog menni a kicsike. Csatlakozók tekintetében a sztenderd leosztás köszön ránk vissza az I/O panelen (két DisplayPort 1.4a és két HDMI 2.1 aljzat).


[+]

Árat egyelőre még nem tudni, bár az is igaz, hogy a piac mostanában ezen a téren egy kippukadófélben lévő lufi, az viszont biztos, hogy ha a vásárlást követően regisztráljuk az újdonsült VGA-nkat a Gigabyte honlapján, a 296 mm hosszú ketyere garanciája 4 évig lesz érvésnyesíthető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés