Masszív lett a Werock ultrahordozható noteszgépe

A 26 mm vastag, IP65-ös újdonság elektromágneses interferenciák elleni védelemmel is igényelhető.

Hirdetés

A Werock egy olyan 13,3 hüvelykes laptoppal jelentkezett, amelyet strapabíró felépítésének köszönhetően szélsőséges (például ipari vagy közlekedéssel kapcsolatos) felhasználási körülmények közé szántak. A Rockbook X130 névre hallgató, magnéziumházas masina 11. generációs Intel processzort állít hadrendbe, s noha alapból csupán Core i5-1135G7, illetve i5-1165G7 választható, egyéb UP3 osztályú Tiger Lake központi egységek beépítése ugyancsak megoldható.


[+]

A 33,7 cm-es képátlójú, 180 fokos zsanéron nyugvó, Full HD felbontású LED képernyő fénysűrűségének plafonja 400 cd/m², statikus kontrasztaránya pedig 800:1, és alternatívaként tízpontos kapacitív érintőpanelre is voksolhatunk. A képi megjelenítésről az Irix Xe IGP gondoskodik, rendszermemória gyanánt 8, 16 vagy 32 GB SO-DIMM DDR4L-2133 RAM-ot kérhetünk, míg NVMe háttértároló tekintetében 256 GB-tól 2 TB-ig terjednek az opcióink. A klaviatúra fehéren pislákol a sötétben, és kinyitott állapotban a felénk eső oldalon egy hordozófül könnyíti meg a ketyere szállítását.


[+]

A hálózati halmazban gigabites Ethernet, valamint Intel AX200-as Wi-Fi 6/Bluetooth 5.1 és opcionális 4G LTE modem/GPS vevő egyaránt található, miközben a szóbeli online kommunikációt az aktivitást jelző LED-del kiegészített, 2 megapixeles webkamera, meg a két zajszűrős mikrofon segítségével valósíthatjuk meg. Ha épp nem headsetet használunk, beszélgetőpartnereink sztereó hangszórókon keresztül szólalnak meg.

A por és folyadékok ellen IP65-ös minősítést élvező, -20 és 60 °C közti hőmérséklet-tartományban bevethető notesz burkolatának sarkait megerősítették, és a gép megfelel az MIL-STD-810G/H szabvány(ok)nak, így 1,22 méteres magasságból még különösebb félelem nélkül leejthető.


[+]

Különféle, takarólapocskákkal védett csatlakozókból szép számmal jutott a 2,1 kilogrammot nyomó vasra, ugyanis egy Thunderbolt 4 és három USB 3.0 konnektor, egy HDMI kimenet, egy soros port, egy RJ-45 csatoló, egy 3,5 mm-es jack, továbbá egy SIM slot áll a rendelkezésünkre, de a kártyaolvasó, az ujjlenyomat-olvasó, vagy a TPM 2.0 modul sem hiányzik a specifikációs listáról. A két 31 wattórás akkumulátor menet közben cserélhető, és operációs rendszerként Windows 11 Prót mellékelnek az egyelőre még csak előrendelhető, ismeretlen árú csomaghoz. A sztenderd garancia 1 éves időtartamra szól, ám a leendő vásárlóknak lehetőségük nyílik a hosszabbításra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés