Windows 11 operációs rendszerrel érkeznek a Dell új Rugged notebookjai

Az új eszközök nem csak masszív felépítésűek, de 25 órás maximális üzemidejükkel tartósan is használhatók töltés nélkül.

A Dell leleplezte első olyan hordozható számítógépeit, amelyeken már gyárilag a Windows 11 operációs rendszer fut, az újdonságok ráadásul a gyártó extrém körülmények közt is használható modelljeit felvonultató Rugged szériájához tartoznak.

Latitude 5430 Rugged
Latitude 5430 Rugged [+]

A két gép közös jellemzője, hogy vásárláskor 11. generációs Intel Core processzorok közül válogathatunk, a kínálatban pedig több vPro változat is elérhető lesz, ennél konkrétabbat viszont a sajtóközleményből nem tudtunk meg, a pontos specifikációkat is tartalmazó termékoldalak pedig egyelőre nem nyilvánosak. A 14 hüvelykes Latitude 5430 Rugged és a 13” képátlójú Latitude 7330 Rugged Extreme modellekbe egyaránt kesztyűben is kezelhető érintőkijelző került, ami utóbbi esetében az 1400 nites maximális fényerőt is elérheti, a megjelenítő vezérlését pedig a nagyobb verziónál az opcionális dedikált grafikus vezérlőre is rábízhatjuk. Mindkét modellbe támogatja a Wi-Fi 6E, illetve – felár ellenében – az 5G adatkapcsolatot, a rendszer biztonságát pedig a TPM 2.0 ControlVault hitelesítés garantálja.

Latitude 7330 Rugged Extreme
Latitude 7330 Rugged Extreme [+]

A Rugged kifejezés mindkét notebook elnevezésében megtalálható, ami egyértelműen a szokásosnál ellenállóbb kivitelre utal, ennek szintje viszont a két gép esetében eltérő. Az 1,97 kg tömegű Latitude 5430 Rugged IP53 szintű por- és vízállósági minősítést kapott, míg kisebb testvére már IP65-ös besorolással rendelkezik, emellett a gyártó állítása szerint előbbi az 1, utóbbi pedig az 1,8 méteres magasságból történő leejtést is kibírja.

Latitude 7330 Rugged Extreme
Latitude 7330 Rugged Extreme [+]

A számítógépek tömegéhez jelentősen hozzájárulnak a használat közben is cserélhető, gyorstöltést is támogató akkumulátorok, amelyek ideális körülmények között akár 25 órás üzemidőt képesek biztosítani.

Az újdonságok december 9-én válnak elérhetővé a vásárlók számára, a várható alapárak és a pontos konfigurációs lehetőségek viszont egyelőre nem ismertek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés