Fujitsu blog: újdonságok a Fujitsu Forumról

Öt fontosabb bejelentéssel készült a vállalat a jelenleg is zajló, müncheni rendezvényre.

Májusban írtunk arról, hogy a Fujitsu idén a "Co-creation for Success" szlogent hirdeti, ami azt kívánja hangsúlyozni, hogy a cég gördülékenyen együttműködik ügyfeleivel és partnereivel a kreativitást és az innovációt a digitális átalakulás szolgálatába állító rendszerben. Aligha lehetett meglepetés, hogy a müncheni Fujitsu Forum rendezvény is ennek lett alárendelve, ahol tízezernél is több látogató ismerkedhet meg a technológiai újításokkal.

Maga a szlogen önmagában talán nem mond túl sokat – még a vállalat magyarázatával sem –, de valójában nem nehéz megérteni, hogy miről is van szó... Jelenleg az ipar legfontosabb célja a digitális átállás, és nagyjából minden területen tisztában vannak vele a cégek, hogy minden út az IT felé vezet, a kérdés leginkább az, hogy melyiken érdemes járni. Ezen a ponton lehet segítség a 3500 négyzetméteres „Fujitsu City” kiállítótér, ami 250-nél is több transzformatív, új Fujitsu megoldást vonultat fel valós környezetekből, legyenek azok kiskereskedelmi üzletek, gyárak, bankok, adatközpontok, kórházak, önkormányzatok, egyetemek vagy akár vasútállomások. Fontos elem még a japán vállalat koncepciójában az átállást segítő HXD (Human Centric Experience Design), ami legegyszerűbben úgy foglalható össze, hogy a globálisan bővülő, úgynevezett kiválóságközpontok együttműködnek az adott céggel az új technológiák megfelelő integrálásában, illetve a kidolgozott ötletek célzott környezethez szabott megvalósításában.


[+]

A konkrét bejelentések tekintetében a Fujitsu új vállalatot hoz létre, méghozzá Fujitsu Intelligence Technology néven. Ez a mesterséges intelligencia fejlesztéseinek globális irányítására fókuszál, vagyis összefogja a vállalat által Japánban és a világ más országaiban fejlesztett AI megoldásokat annak érdekében, hogy globális termékek és szolgáltatások formájában később visszajuttassák őket a régiókba. A vállalat emellett bejelentette az új Sholark keretrendszerét, amely az AI és az adatanalitika segítségével gyorsítja az üzleti folyamatok átalakulását, így lényegében lerövidíthető a komplex AI projektek megvalósításához szükséges idő.

A Fujitsu bejelentette még a világ egyik első, közel nulla kibocsátású adatközpontját is. A WestfalenWIND IT német áramszolgáltató WindCORES kezdeményezése keretében létrejött új hosztingmegoldással a Fujitsu SELECT partnere, a Green IT - Das Systemhaus rendkívül fenntartható és költséghatékony felhőszolgáltatásokat nyújthat ügyfeleinek. A WestfalenWIND IT által kidolgozott WindCORES közel nulla kibocsátású, 3. szintű adatközpont a németországi Paderbornban működik. Hozzájárul annak a német tervnek a megvalósításához, amelynek értelmében az egész ország környezetkímélő, fenntartható energiaellátásra kíván átállni, miközben a felhőszolgáltatások iránti növekvő igényt is kielégíti.

A japán cég közös bejelentéseket is tett a Microsofttal, így az érintettek felgyorsítják a Microsoft Azure bevezetését a szervezeteknél. Ennek eleme a PRIMEFLEX for Microsoft Azure Stack, ami nagy teljesítményű és hatékonyságú, Microsoft Hyper-V hálózatvirtualizálást támogató PRIMERGY szerverplatformra épül, az infrastruktúra felügyeletét pedig a Fujitsu Infrastructure Manager (ISM) szoftvere egyszerűsíti, hibatűrő, rugalmas és automatikus működéshez szükséges funkcionalitást biztosítva.


[+]

A Fujitsu célja egy olyan megoldás, amellyel kihasználhatóak a felhő előnyei, de ugyanakkor azokra az igényekre is reagál, amelyeknél lényeges szempont bizonyos feladatok helyben telepített szerveren történő futtatása az adatszuverenitás, a megfelelés vagy a csatlakozási követelmények teljesítése érdekében. A konkrét lehetőségek között használatalapú havidíj is szerepel, amellyel az Azure szolgáltatásai integrálhatók a meglévő licencmegállapodásba, továbbá a Fujitsu a költségvetési keretekhez igazodó, saját licencmegoldás kidolgozásához is segítséget nyújt. Opcionális lehetőség a szolgáltatás kiterjesztése a helyszíni adatok beépített Fujitsu ETERNUS CS célgépre történő biztonsági mentésére is, illetve a Microsoft Azure a Fujitsu Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) megoldása révén más felhőmegoldásokkal is integrálható az egységes, többfelhős környezet kialakításához.

Azóta történt

Előzmények