Fujitsu blog: idén is prezentálta vízióját a Fujitsu

A Fujitsu Technology and Service Vision 2018-ban a "Co-creation for Success" szlogent hirdeti.

A Fujitsu még 2013 tavaszán indította el azt a riportsorozatot, aminek keretében felvázolják elképzelésüket a jövőről, ezzel nyújtva betekintést az üzleti vezetőknek és az állami szektornak, hogy miképpen lehet együtt létrehozni és építeni egy másfajta jövőt. Ezek a víziók a Fujitsu Technology and Service Vision keretén belül minden évben frissülnek, miközben konkrét projektek folynak a háttérben az ügyfelekkel és a partnerekkel, mindig az adott év terveinek megfelelően.


[+]

2018-ban a "Co-creation for Success" a szlogen, amely szabad fordításban annyit tesz: "közös alkotás a siker érdekében". A fókuszban az emberközpontú innováció áll, amely 2014-ben és 2015-ben is főszerephez jutott, idén viszont kiegészült az előző esztendő projektjeivel, amelyek a digitális technológiákban rejlő lehetőségek kiaknázására koncentráltak. Utóbbinak nagy jelentősége van, mivel az egyes cégek iszonyatos mennyiségű adatot tárolnak, a cél igazából ezek megfelelő felhasználása.

Az adatból kinyerhető érték viszont nem szimplán technológiai probléma, a különböző típusú adatokhoz megfelelő AI technológiát kell alkalmazni. A Fujitsu erre kínál egy digitális üzleti platformot, ami összekapcsolja az AI-t, az IoT-t, a felhőt és a biztonsági technológiákat. A vállalat emberközpontú AI rendszere, a Zinrai többek között minőségellenőrzési folyamatot képes átalakítani, míg az IoT valós idejű adatokat tud biztosítani az egyes gépekről, és ezeket a megfelelő AI technológiával ötvözve meg lehet jósolni az egyes meghibásodásokat. Minderre felkészülve a gyártósorok leállási ideje jelentősen csökkenthető, ami végeredményben a termelékenység javításához vezet.

Az egészségügyi felhasználás szempontjából az IoT szenzorok monitorozhatják a nem kórházban lábadozó pácienseket is akár. Az AI képes lenne értelmezni a klinikán tárolt adatokat, és megfelelő információkat biztosítana az orvosoknak a jobb diagnózis felállítása érdekében. Ehhez természetesen olyan adatbázis kell, ami amellett, hogy biztonságos, mégis elérhető mindenki számára, így a blokklánc technológia tűnik a legjobb opciónak. További érdekes lehetőség a pénz és hitelkártya nélküli fizetés: biometrikus azonosítással akár ez is kivitelezhető a Fujitsu digitális üzleti platformjával.

A Co-creation for Success tehát az adatok kombinálását jelenti az iparágakon belül, így biztosítva az eddigieknél hatékonyabb vállalkozásokat, illetve jobb lehetőségeket a társadalom számára is.

Azóta történt

Előzmények

  • Fujitsu blog: az AI az ember szolgálatában

    A japán vállalat két koncepción keresztül mutatja be, miképp lehet a mesterséges intelligencia az emberek segítségére.

  • Fujitsu blog: hogyan tanul az AI?

    A gépi tanuló algoritmusok nagyon hasznosak, nehéz megmondani, minként kapták az eredményeiket, erre a problémára fejleszt megoldást a Fujitsu.

  • Fujitsu blog: World Tour 2017

    A korábbiaknál is nagyobb, több helyszínt érintő, világ körüli turnéra indultak a Fujitsu technológiai megoldásai.

  • Fujitsu Fórum 2016: elkezdődött!

    Ma kezdődött Münchenben a Fujitsu évente megrendezett technológiai bemutatója. A négy fő téma a mesterséges intelligencia, a felhő, az IoT és a biztonság.