Fujitsu blog: teret nyer az akkumulátorkímélő digitális rádiótechnika

A Fujitsu Electronics Europe az InnoPhase nevű céggel dolgozik a PolaRFusion elterjesztésén.

A Fujitsu egyik európai különítménye, a Fujitsu Electronics Europe (FEEU) az InnoPhase néven ismert amerikai céggel közösen dolgozik az IoT-piac egyik gondjának megoldásán. Mint ismeretes, a legtöbb vezeték nélküli IoT eszköz nem mondhatók túl nagynak, ami az akkumulátor méretére is hatással van. Persze magát a rendszert is úgy tervezik, hogy keveset fogyasszon, de ez leginkább viszonylagos tényező, vagyis van hova fejlődni, főleg a ma használt analóg rádiófrekvenciás áramköröket tekintve. Ezzel szemben a digitális áramköri logikák kevesebbet fogyasztanak, ami új lehetőségeket nyit meg az elterjedt, vezeték nélküli kommunikációs protokollok előtt.

Az InnoPhase ezt a hullámot próbálja meglovagolni, ugyanis idén megjelent Talaria ONE ULP WiFi Radio chipjük rendkívül alacsony fogyasztással kínál Wi-Fi támogatást, ami ideális az IoT-piacra. Ráadásul a PolaRFusion architektúra az energiaigény tekintetében nem csak kis előnyt biztosít, hanem az adott eszköz dizájnjától függően kétszereset vagy akár nyolcszorosat is. Jövőre pedig jön egy új termék, ami még jobb lehet, bár erről nincs túl sok részlet.

A Fujitsu Electronics Europe kifejezetten érdeklődik a PolaRFusion architektúra iránt, hiszen az üzemidő kritikus fontosságú az IoT eszközök esetében, és ezt az előnyt más alacsony fogyasztású technológiákkal próbálják kombinálni. Többek között az Ambiq Micro alacsony fogyasztású MCU-it, a Fujitsu FRAM-ját és az InnoPhase PolaRFusion technológiáját kiegészítve az E-Peas energiát hasznosító megoldásaival, egészen új lehetőségeket lehet kreálni a vezeték nélküli IoT eszközök piacán. Ehhez az ideális alapot a ClickBeetle referenciaplatform is biztosíthatja. Az FEEU és az InnoPhase kooperációjának eredménye megtekinthető a jelenleg is zajló Electronica 2018 kiállításon, méghozzá Münchenben.

Azóta történt

Előzmények