2018. december 14., péntek

Fujitsu blog: a legkisebb asztali PC

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Bemutatjuk a monitor hátára szerelhető, alig kétliteres térfogatú Esprimo Q520-at és Q920-at.

Elsősorban a vállalati felhasználókra koncentrál a Fujitsu, ezért világos, hogy notebookok és tabletek mellett asztali számítógépeket is kínál. Az ESPRIMO név alatt csoportosuló PC-k legkisebbike igazi apróság, térfogata akkora, mint egy nagyobb üdítős palacké: alig éri el a két litert. Alapterülete 185 x 191 milliméter és 58,7 mm magas, de igény szerint akár oldalára állítva is használható, vagy VESA rögzítőrendszere révén monitor hátuljára szerelhető. Gondoltak a megjelenésére is, egyszerű kocka dobozát csinos fedéllel és szálcsiszolt fémbetétekkel dobták fel.

Téved, aki azt gondolná, hogy a picike Fujitsu vérszegény masina. Belsejében LGA1150 processzorfoglalat található, a legerősebb processzor, amit kérhetünk bele, az Intel Core i7-4785T, mely négymagos, nyolcszálas, maximális Turbo Boost órajele 3,2 GHz. Mellé két SO-DIMM foglalatba összesen 16 GB memóriát telepíthetünk. Az adatokat 2,5 hüvelykes merevlemez vagy SSD várja, de még optikai meghajtónak is szorítottak helyet.

Fejedelmi a csatlakozókínálat; az előlapon két USB 3.0 kaput és SD kártyaolvasót találunk, hátul további négy USB 2.0 sorakozik, továbbá DVI és DisplayPort monitorkimenet, Gigabites Ethernet aljzat, valamint hang ki- és bemenet van még itt. Kommunikációra ezen felül a beépített Wi-Fi és Bluetooth modult használhatjuk.

A kis Esprimóból kétféle modell rendelhető. Az Esprimo Q920-at nagyvállalati környezetbe szánják, ezért alaplapján Q87 chipkészlet van, és a megfelelő processzorokkal támogatja az Intel vPro technológiáját. Külsőre és a vPro-támogatástól, illetve egy szabad M.2 foglalattól eltekintve teljesen azonos vele az Esprimo Q520, aminek H81 chipkészlete van, ezért nem tudja a vPrót. Ez a valamivel egyszerűbb modell a negyedik generációs Core i processzorok és szintén Haswell-alapú Pentiumok mellett az olcsóbb Celeron G1840T-vel is elérhető.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.