Formula 1 szimulátor otthonra egy jobb autó áráért

A számítógépes szimulátorok építése mindig is drága mulatság volt, mert ha semmi mást nem nézünk, csak azt, hogy a középpontban egy csúcskonfiguráció lapul, már annak is komoly költségei vannak, a minél valósághűbb élmény megteremtésének árában pedig határ a csillagos ég. Az ilyen szerkezetek jelentős részét a rajongók házilag készítik, azonban léteznek azonnal használatba vehető, komplett megoldások is, amelyek, ha lehet mondani, még drágábbak. Most egy ilyen Formula 1-es „járművet” mutatott be az FMCG International, amely cég 1986-os alapítása óta többek között ebben a témakörben is komoly tapasztalatra tett szert.


[+]

A szerkezet különlegessége, hogy az egész egy igazi versenyautóvázra épül, sőt még a felnik, gumik, féknyergek és féktárcsák is igaziak, így az összhatás igenis nagyon valóságos, a csúcsminőségű anyaghasználat és az imádott idomok nem összevethetők egy pozdorja cockpittel. A középpontban természetesen jelen esetben is egy nagy teljesítményű rendszer áll, amelyben a leírás szerint Intel Core i7 processzor, 16 GB memória, Intel SSD és egy 1200 wattos tápegység dübörög, a grafikus alegységről és egyéb részletekről nem tettek említést, de ezen a szinten valószínűleg erőteljes opciók közül lehet válogatni.


[+]

Az eseményeket három darab 23”-es monitoron kísérhetjük figyelemmel, a térhatást 5.1-es hangrendszer biztosítja, az irányítás pedig természetesen egy a formaautókból jól ismert kormánnyal és pedálokkal történik. A készítők arra is ügyeltek, hogy jelentősen eltérő magasságú pilóták is kényelmesen beférjenek és vezethessenek. A kormányt az elérhető legjobb erővisszacsatolásos (force feedback) rendszerrel látták el, azonban semmilyen hidraulikus vagy más megoldást nem alkalmaztak a G-erők szimulálására.


[+]

Az autó fekete, ezüst vagy piros alapszínben érkezik, a további feliratok és grafikák abszolút a megrendelő kívánságai szerint alakulnak, éppen ezért nem tartanak komplett darabokat raktáron, igény esetén 12-18 hét alatt készül el egy szimulátor. Az árcédulán 90 000 angol font szerepel, ami mai árfolyamon számolva bő 30 millió forintnak felel meg; ezért már tisztességes teljesítményű, és nem utolsó sorban igazi autót is lehet kapni. A vételár a kiszállítást, az üzembe helyezést és egy tréningsorozatot is magában foglal.


[+]

Előzmények

Hirdetés