Mindent kibíró, tempós és nagy kapacitású háttértáraké a főszerep

A Silicon Power kínálatában öt hónapja jelent meg a cég megerősített burkolatú, hordozható merevlemezeit tartalmazó Armor sorozatának legutóbbi tagja, az A50-es modell. A cég a napokban ismét frissítette termékpalettáját, és kiadta a széria A70-es tagját, amit csak Tough Marine Warriornak becéznek. A lapos, két oldalán lekerekített oldalú, 250 grammos készülékek 250, 320, 500 vagy 640 GB-os méretű winchestereket rejtenek. A fekete vagy bíbor színű borítás a háttértárat ellenállóvá teszi a víz, nyomás, rázkódás, ütés és por ellen, így megfelel a MIL-STD-810F katonai szabványnak is. A számítógéphez 2.0-s USB-n kapcsolódhat az oldalában tartható kábellel. A szinte mindent túlélő Silicon Power tárolók két év garanciával lesznek kaphatók, a megjelenésük áprilisra várható, akkor remélhetőleg az áruk is kiderül.

Silicon Power Armor A70
Silicon Power Armor A70

A Buffalo ezúttal SSD-kkel jelentkezett, SHD-NSU2 tárolóiból rögtön négyféle kapacitásút is kínál. A 2,5 hüvelykes meghajtók az Indilinx ARM chipre épülő, Barefoot nevű SATA vezérlőjével rendelkeznek. A számítógépre 3 Gbps-os SATA vagy USB interfészen köthetők. Az MLC NAND flash alapú készülékek adatátviteli sebessége a cég mérései szerint olvasáskor elérheti az akár 175 MB/s-os tempót is. Gyorsítótárból 64 MB-ot kaptak, támogatják a TRIM funkciót is, szoftverből pedig az Acronis TrueImage HD-t mellékelik. A Buffalo SSD-k 32, 64, 128 és 256 GB-os változatai április közepétől lesznek kaphatók, az áruk 157 és 845 dollár között változik.

Buffalo SHD-NSU2 SSD
Buffalo SHD-NSU2 SSD

Újra megmutatta a Western Digital, hogy is kell a kis méretet és a nagy kapacitást összehangolni. A WD7500BPVT modell egy 9,5 mm vastag, 2,5 colos merevlemez, amelyre 750 GB adat fér. Ezt két 375 GB-os tányérral, illetve az Advanced Format technológia használatával érték el. A WD Scorpio Blue széria tagjaként szolgáló winchester az egyik leghalkabb HDD a piacon, ez a WhisperDrive funkciónak köszönhető. A ShockGuard a rázkódások és ütések ellen véd, a SecurePark biztonságos pozícióba állítja a fejet a tányérok felpörgetésénél és leállításánál, nehogy az véletlenül hozzájuk érjen. A 750 GB-os Scorpio Blue 149 dolláros ajánlott fogyasztói áron szerezhető be, bár egyes webáruházakban már 110 dollárért is megrendelhető.

Western Digital Scorpion Blue 750 GB
Western Digital Scorpion Blue 2,5"  750 GB HDD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés