Gyors SSD-k és apró tárolók

Hirdetés

A Team Group bemutatta a Combo termékcsaládjának immár harmadik tagjaként érkező Combo II Elite SSD tárolóját, amely 3 Gbps-os SATA és 2.0-s USB interfésszel is rendelkezik és 60, 120, illetve 240 GB-os kapacitású változatokban érhető majd el. A Combo II továbbfejlesztett MLC NAND flash chipekből felépülő verziója 64 MB DDR2-es gyorsítótárat tartalmaz. Az előző kiadáshoz képest a 4 kB-os véletlenszerű írásnál 40%-os gyorsulást sikerült elérniük. Az egyedi burkolatnak köszönhetően a 2,5”-es meghajtók beszerelhetők az asztali vagy hordozható gépekbe, de ugyanakkor különálló hordozható tárolóként is használhatók további védőtok nélkül. A készülék legnagyobb olvasási sebessége SATA kábelen keresztül 235 MB/s, illetve az írási minimum 100 MB/s. A gyártó két év garanciát vállal rájuk, az árak viszont egyelőre nem derültek ki.

Team Group Combo II Elite SSD [+]
Team Group Combo II Elite SSD [+]

A Silicon Power az alap Touch 850, és az apróbb mintás 851 után most téliesítette kicsit a szériát, megjelent a Touch 852 modell. A 32 x 16 x 6 mm-es tároló visszahúzhat ó USB csatlakozóval rendelkezik, télies, fekete alapon hópelyhekkel díszített burkolat pedig végi a portól, rázkódástól és víztől is.

Silicon Power Touch 852
Silicon Power Touch 852

A másik most megjelent pendrive is ismerős lehet, hiszen a LuxMini 323 formáiban a 322 modellé köszön vissza, ugyancsak a téli hangulatra alakítva. Fényes fekete burkolata van, kupakos kivitelű és 2.0-s USB csatlakozóval szerelték fel. Élettartam garancia vonatkozik rá, ahogy a másik Touch modellre is.

Silicon Power LuxMini 323
Silicon Power LuxMini 323

A Kingston pedig egy apró, de mégis óriási tárolót leplezett le. Az új memóriakártyája ugyanis microSDHC formátumú, ám kapacitása 32 GB-os. Class 4-es sebességosztályba sorolták, azaz minimális adatátviteli sebessége 4 MB/s-os. Megfelel az SD szabvány 2-es verziójának, élettartam garanciával pedig 153 dolláros áron kínálják. Van továbbá SD adapterrel csomagolt változata 155 dollárért és két adapteres vagy kártyaolvasós kiadása 159 dollárért is.

Kingston 32 GB microSCHD Class 4
Kingston 32 GB microSCHD Class 4

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés