Hirdetés

F1OC tuningverseny – második forduló

Hirdetés

Lezárult a túlhajtás Formula 1-ének nevezhető F1OC tuningverseny szeptemberi, második fordulója. Az első, videokártyákat középpontba helyező, 3D Mark Vantage menet után most a processzorokra, közülük is a Lynnfield magosokra összpontosítottak a csapatok. A hardveres márkák és nemzetek színeiben felvonuló mezőnyben ott van fórumozónk, Overlocker is, aki over@locker886 néven a DFI csapatát erősíti.

Tudjuk, hogy a csúcstuningnál sok esetben csak pillanatok kérdése, hogy a brutális órajel éppen csak egy fotó vagy gyors hitelesítés erejéig működjön. Emiatt érdekes a SuperPi 32M teszt, mely a legerősebb processzorokon is 6-8 percig fut. Overlocker elmesélte nekünk, hogy durván nyolc órás próbálkozás alatt csak kétszer sikerült az 5 GHz fölé kergetett Core i5-750-nel végigfuttatni a tesztet, minden esetben más hőfokon volt stabil a vas. Hogy miért ezt a CPU-t és nem egy i7-800-ast hajtott? Ebben a tesztben a két család között nincs különbség, és az i5-ösök általánosan jobban húzhatónak bizonyultak.

Overlocker versenygépe
Overlocker versenygépe

A DFI-s gárda versenyre nevezett, 5153 MHz-re hajtott Core i5-750-e 7 perc 11,468 másodperces eredménye a négy pontot jelentő ötödik helyre volt elegendő. Komikus, hogy a csúcskategóriás alaplapjai miatt ismert és elismert márka csapata egy MSI deszkát használt. Nagyon szoros volt a befutó, mert a hatodik finnek ideje csupán 63 századdal volt gyengébb, de a hetedik, Republic of Overclockers csapat lemaradása is kevesebb mint fél másodperc volt. Éppen az ő eredményükből látszik, hogy a csúcstuning nemcsak a maximális órajelről szól, hanem a végletekig kikísérletezett beállításokról is, hiszen 4,91 GHz-es processzorukkal megelőzték az oroszok 5,10 GHz-es gépét.

F1OC második forduló – SuperPi 32M
Csapatok SuperPi 32M eredmények Kapott pontok
Team Australia 6:36,000 10
Team EVGA 6:45,171 8
Team Indonesia 7:06,297 6
Team Biostar
7:06,875
5
Team DFI 7:11,468 4
Team Finland 7:11,531 3
Team Republic of Overclockers
7:11,921 2
Team Russia 7:18,766 1

Ezúttal is az EVGA és az ausztrál csapat viaskodott az élen. Csak ennek a két társaságnak sikerült 5,4 GHz fölé mennie, ami bőven hét perc alatti SuperPi 32M eredményt hozott. Mint korábban, most is jól szerepelt Indonézia és a Biostar csapata.

F1OC pontverseny a második forduló után
Csapatok Kapott pontok
Team EVGA 18
Team Australia 18
Team Indonesia 11
Team Biostar 9
Team Finland 9
Team DFI 5
Team MSI 3
Team Republic of Overclockers 2
Team China 2
Team Russia 1
Team Greece 0
Team Tom's hardware 0
Team USA 0

Az első fordulóból végül nem törölték az EVGA eredményét (felmerült, hogy megsértették a verseny egyetlen, de annál lényegesebb szabályát, hogy csak olyan hardverrel szabad indulni, amelyik abban a hónapban megvásárolható). Így két forduló után – egy győzelemmel és egy második hellyel – az ausztrál csapattal együtt holtversenyben ők állnak az élen. Októberben maximális FSB-t kell produkálni. Ebben a versenyszámban Overlocker és a DFI a győzelemre hajt, hiszen a világcsúcsot is DFI alaplappal tartják. Hajrá, hajrá!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés