F1OC tuningverseny – negyedik forduló

Lezajlott az F1OC tuningverseny negyedik fordulója, melyben a résztvevők az integrált grafikus megoldásokból próbálták kipaszírozni a lehető legmagasabb teljesítményt. A harmadik körhöz hasonlóan most is világrekord született, így elmondható, hogy az első és a második menet után mostanra lendületbe jöttek a versenyzők, ennek megfelelően szórják a jobbnál jobb eredményeket.

A 3DMark 06 alatt elért világrekord Benny nevéhez fűződik, aki már a harmadik forduló alatt is soha nem látott magasságokba tornázta Core 2 Duo processzorának FSB órajelét. A 3526 pontos eredményt egy Gigabyte GA-MA785GPMT-UD2H típusjelzésű alaplap érte el egy 3,21 GHz-en ketyegő AMD Phenom II X4 965 társaságában. Az integrált grafikus mag egy Sideport memóriával rendelkező Radeon HD 4200 volt.

Nem meglepő módon minden versenyző egy sideportos Radeont választott, hiszen el akarták kerülni, hogy a teljesítmény a nem túl gyors rendszermemóriától függjön. Kis hazánk és szerény fórumunk – Overlocker néven elérhető – versenyzője természetesen most is a DFI csapatát segítette. 3033 pontos eredménye a hetedik helyre volt elég, amiért két pont járt. Elmondása szerint nem volt teljesen elégedett az eredménnyel, hiszen csapattársával, Massmannal a dobogóra akartak törni. Ettől függetlenül a pontoknak nagyon örül.


Overlocker eredménye [+]

A negyedik fordulóban kilenc érvényes eredmény született. Ezeket az alábbi táblázat foglalja össze:

F1OC negyedik forduló – IGP-k versenye
Csapatok 3DMark 06 eredmények
Kapott pontok
Team Indonesia
3526 pont
10
Team Republic of Overclockers 3505 pont 8
Team Biostar 3455 pont 6
Team Indonesia
3398 pont 5
Team DFI 3359 pont 4
Independent Privateer (független) 3288 pont 3
Team DFI 3033 pont 2
Independent Privateer (független) 2903 pont 1

Benny újabb győzelmének hála az összesítésben Indonézia vette át a vezetést, sőt komoly előnyre tettek szert a többiekhez viszonyítva. Az F1OC tuningverseny aktuális állása az alábbi táblázatban látható:

F1OC pontverseny a negyedik forduló után
Csapatok Kapott pontok
Team Indonesia 31
Team Australia 22
Team Biostar 21
Team EVGA 18
Team Republic of Overclockers 18
Team DFI 13
Team Finland 10
Team DeDaL 9
Team UK 6
Team Russia 5
Team China 2
Team Greece 0
Team Tom's hardware 0
Team USA 0

A negyedik fordulóban egyébként volt egy kizárás is, ugyanis Youngpro nem szabályos finomhangoláshoz folyamodott, azaz elérte, hogy a 3DMark 06 az alapbeállítások mellett ablakban fusson, ami jelentősen megdobta a számítógép teljesítményét. Az F1OC az elgondolást azonban nem fogadta el, így a 4301 pontos eredményt nem vették figyelembe.

A következő és egyben utolsó forduló december végéig tart és a második körhöz hasonlóan a SuperPi programról fog szólni, ám némi megkötés, hogy csak AMD processzort lehet használni. Pontokban gazdag véghajrát kívánunk Overlockernek és csapatának!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés