F1OC tuningverseny – utolsó forduló

Eljött a nagy pillanat, melynek keretében kihirdethetjük az F1OC tuningverseny végeredményét. A rendezvény első, második, harmadik és negyedik menetéről már korábban írtunk, így csak az utolsó fordulóval maradtunk adósak, melyben extrém mértékben tuningolt AMD processzorok kerültek közelebbi barátságba a SuperPi 8M tesztjével, amit a stabilabb rendszerek 2-2,5 perc alatt tudtak le. A legjobb eredményt dinos22 érte el, aki az ausztrál csapat tagja, és 6552 MHz-re emelete a Phenom II X4 965 BE órajelét. Ez a sebesség 2 perc 8,984 másodperces eredményre volt elég, ami fantasztikus teljesítmény, különösen annak tükrében, hogy új világrekordként könyvelték el.

Magyarországot továbbra is fórumunk Overlocker néven elérhető versenyzője képviselte, aki a DFI csapat színeit öltötte magára. 2 perc 27,342 másodperces eredménye – az előző fordulóhoz hasonlóan – a hetedik helyre volt elég, amiért természetesen járt a két pont. Elmondása szerint az utolsó forduló nagyon kiélezett volt számára, hiszen alig sikerült hazánkban egy 965 BE-s C3 steppingre épülő processzort találni, ami nélkül nehéz lett volna labdába rúgni. Ettől függetlenül az utolsó percekig próbált minél jobb eredményt elérni, ez azonban sajnos nem volt elég a dobogóhoz. A nehézségek ellenére Overlocker a DFI legjobb eredményét szállította, így megragadom az alkalmat, hogy virtuális személyem és a stáb nevében szívből gratuláljak ehhez és a teljes versenysorozat alatt nyújtott teljesítményhez.

Overlocker masinája [+]
Overlocker masinája [+]

Az utolsó fordulóban hét érvényes eredmény született. Ezeket az alábbi táblázat foglalja össze:

F1OC ötödik forduló – AMD CPU-k versenye
Csapatok SuperPI 8M eredmények
Kapott pontok
Team Australia
2:08,984 10
Team Russia 2:13,875 8
Team Biostar 2:15,312 6
Team Indonesia
2:16,829 5
Team Indonesia 2:18,778 4
Independent Privateer (független) 2:20,625 3
Team DFI 2:27,342
2

Bár dinos22 győzelme önmagában sokat ér, de Benny annyira jól teljesített az előző fordulókban, hogy Indonézia könnyedén nyerte a csapatok versenyét. Az F1OC tuningverseny csapatokra vonatkozó végeredménye az alábbi táblázatban látható:

F1OC pontverseny végeredménye
Csapatok Kapott pontok
Team Indonesia 36
Team Australia 32
Team Biostar 27
Team EVGA 18
Team Republic of Overclockers 18
Team DFI 16
Team Russia 13
Team DeDaL 13
Team Finland 10
Team UK
6
Team China 2

A versenyzők csatáját Benny nyerte, ami az elmúlt fordulók eredményei alapján nem meglepetés. Overlocker a 14. helyen végzett és összesen 4 pontot szerzet. Rengetegen zárták pont nélkül a versenysorozatot, de mint tudjuk a részvétel a fontos. Az F1OC tuningversenyen pontot szerzett személyek listája az alábbi táblázatban látható:

F1OC pontverseny végeredménye
Versenyzők Kapott pontok
Benny (Team Indonesia) 33
pt1t (Team Biostar) 23
Youngpro (Team Australia) 22
dinos22 (Team Australia) 18
giorgioprimo (Team Republic of Overclockers) 18
AndreYang (Team EVGA) 13
Massman (Team DFI) 11
DeDaL (Team DeDaL) 11
Ekky (Team Indonesia) 11
k|ngp|n (Team EVGA) 10
NeoForce (Team Russia) 9
Sampsa (Team Finland) 7
SF3D (Team Finland) 4
over@locker886 (Team DFI) 4
pofigist (Team Russia) 3
Bustah 1

Véget ért tehát az első F1OC. A visszajelzések alapján a gyártók elégedettek voltak a versenysorozattal, azonban többen kifogásolták, hogy a szabályok nem voltak pontosan megfogalmazva és szervezésbeli problémák is adódtak. Nick Ross szerint a második szezonról még korai beszélni, mivel anyagi vonzatai is vannak a rendezésnek, de a koncepció bizonyított.

A zárszóként álljon itt Overlocker monológja, melyet mindenképp meg akart osztani olvasóinkkal: Köszönetet szeretnék mondani a DFI Company-nak, a Kingston Technology-nek és a HardverKER webshopnak, akik az egész versenysorozat alatt támogattak. Külön köszönet azoknak, akik egyéb más dologban segítettek (például szárazjég vagy folyékony nitrogén szállításában), és akik szurkoltak nekem. Ezenkívül nagyon hálás vagyok a PROHARDVER!-nek, hogy beszámoltak az eredményeimről és versenyről.

Előzmények

Hirdetés