Extrém tuning főpróba hazai csúcsokkal

Jones965 nem csak a moddolás terén, hanem az extrém tuningban is otthon érzi magát. Annyira, hogy az ASUS úgy döntött, teljes mellszélességgel melléáll, és az elmúlt években a hazai extrém OC-s közösség is befogadta. Úgy tűnik, a minden fél számára sikeres együttműködésnek nemsokára nagyon-nagyon komoly eredménye lehet, ugyanis jones965-nél gyülekeznek az ASUS márkájú GeForce GTX Titan X grafikus kártyák, szám szerint négy darab. A nemrégiben bemutatott csúcs GeForce eddig nem látott egyszeres pontosságú teljesítményre képes, amivel ideális alany, hogy az extrém tuningos ranglisták élére kerüljön. Ráadásul ebből a nagyjából háromszázezer forintos kártyából világviszonylatban sem számít egyszerű mutatványnak négyet felhajtani.

Három ASUS GTX Titan X várja negyedik társukat a Rampage V Extreme alaplapban
Három ASUS GTX Titan X várja negyedik társukat a Rampage V Extreme alaplapban [+]

Téved az, aki úgy gondolja, hogy elég ezeket a grafikus fenevadakat egy alaplapba tenni, nyakon önteni egy vödör folyékony nitrogénnel, és már kész is a csoda! Az olyan tapasztalt tuningosok számára is, mint amilyen jones956 is, alapos felkészülést igényel a teljesen új grafikus kártya, ráadásul a kihajtásához szükséges Haswell-E alapú Core i7-5960X processzor és Intel X99 chipkészletes ASUS Rampage V Extreme alaplap, illetve HyperX Predator DDR4 memória is szinte teljesen újnak mondható, mindössze néhány hete, hónapja lehet hozzájuk férni. Ez azt jelenti, hogy még senkinek sem volt ideje kitapasztalni a lelkivilágukat, hogy a több tucatnyira rúgó beállítható feszültség, késleltetés és egyebek közül melyiket szeretik, mennyire hidegben érzik a legjobban magukat.


[+]

Ennek kivizsgálásához jones965 a napokban vízhűtés mellett próbálgatta a rendszert. Az már most látszik, hogy iszonyatos potenciál szunnyad a Titan X-ben, aminek az alapból sem éppen alacsony, 1304/1405 MHz-es GPU-órajelét vízzel 1639/1740 MHz-re sikerült feltornászni, ami nagyjából 25%-os többletet jelent. A mellé társított Hynix GDDR5 memória órajele pedig átlépte a lélektani 2000 MHz-es határt, nagyjából 14%-os túlhajtást eredményezve. Mindehhez hozzá jön még a vízzel is 4,6 GHz környékére felzavarható Core i7-5960X processzor és a DDR4-3000-es tempót bíró HyperX Predator memória, és már kész is a magyar csúcs 3DMark11-ben, 3DMark Vantage-ben és 3DMark – Fire Strike-ban. Mivel világszerte kevés még a GTX Titan X eredmény, ezek a számok a nemzetközi rangsorban is az első tízben szerepelnek.

A legjobb magyar eredmény három grafikus kártyával világszinten a nyolcadik helyre elegendő
A legjobb magyar eredmény három grafikus kártyával világszinten a nyolcadik helyre elegendő [+]

Legszebben viszont a háromtagú Titan X zenekar szól. Itt persze alacsonyabb csúcs órajellel, 1000/1089 MHz-ről 1202/1276 MHz-re húzott GPU-kkal sikerült hozni egy olyan számot a 3DMark11 – Performance tesztben, ami világviszonylatban a nyolcadik legjobb eredmény a három grafikus kártyás versenyben. És ez még csak a szóló vízhűtéses, a három grafikus kártyánál pusztán léghűtéses bemelegítés volt! Gratulálunk jones965-nek és az ASUS-nak, kíváncsian várjuk a nemsokára érkező szárazjeges, folyékony nitrogénes eredményeket!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés