Brutális teljesítményszintre fókuszál a G.Skill új DDR4-es csomagja

A G.Skill tovább hajszolja a teljesítménycsúcsokat, így bejelentettek egy extrém teljesítményű Ripjaws 4 sorozatú memóriacsomagot. A DDR4-es memóriákkal felvértezett szett 3666 MHz-es effektív órajelet kínál, amihez persze a szabványos 1,2 V helyett 1,35 V-os feszültségre van szükség, illetve az időzítés is meglehetősen magas: CL 18-18-18-38.

A G.Skill Ripjaws 4 új csomagja négy darab 4 GB-os modulból áll, így 16 GB-nyi kapacitást kínál a vásárlók számára. A memóriamodulokon természetesen megtalálható lesz az elmaradhatatlan hűtőborda, amely segíti a termelt hőmennyiség elvezetését.

Természetesen ezúttal is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. A G.Skill ugyanakkor hitelesítette a memóriát a Gigabyte X99 SOC Champion alaplaphoz, amely még mindig nem garancia a stabil működésre, de nagyobb esély van rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés