Hirdetés

Új DDR4-es csúcsmemóriákkal készült a G.Skill

A G.Skill bejelentette, hogy a Ripjaws 4 sorozatú memóriacsomagjait két új DDR4-es memória szettel egészítik ki, amelyek 3200 és 3400 MHz-es effektív órajelen üzemelnek, de ehhez a szabványos 1,2 V helyett 1,35 V-os feszültségre van szükségük. Az időzítés a lassabb modell esetében CL 15-15-15-35, míg a gyorsabb megoldáson CL 16-16-16-36 lesz.

A G.Skill Ripjaws 4 új csomagjai négy darab 4 GB-os modulból állnak, így 16 GB-nyi kapacitást kínálnak a vásárlók számára. A memóriamodulokon természetesen megtalálható lesz az elmaradhatatlan hűtőborda, illetve ezt kiegészíti a Turbulence III nevű hűtőegység, amely két ventilátorral segíti a hőelvezetést.

Ezúttal is fontos kiemelni, hogy a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés