Elsőként prezentálta DDR5-ös PMIC-it a Samsung

Két szerverekhez és egy kliensekhez tervezett dizájnra lehet számítani.

A Samsung az iparágon belül elsőként bejelentette a DDR5 memóriákhoz tervezett PMIC-it, amelyeket várhatóan a saját memóriamoduljaikon is alkalmazni fognak.

Hirdetés

Mint ismeretes a JEDEC egy jelentős előrelépést kínál a DDR5 szabvány esetében a feszültségszabályozás tekintetében, ami lényegében annyit jelent, hogy minden memóriamodul maga felel a saját feszültségszabályozásáért, vagyis ez a teher lekerül az alaplapok válláról. Ennek számos előnye van, de a legfontosabb, hogy mostantól minden memóriamodul esetében elég olyan képességű szabályozót használni, ami pont megfelel a stabil működéshez, így a korábbi szabványokat jellemző pazarló túltervezés megszűnik.

[+]

A Samsung rögtön három PMIC (power management IC) megoldást is tervezett, amelyek közül az S2FPD01 és az S2FPD02 elsődlegesen a szervereket célozza. Előbbi az kis, míg utóbbi a nagy sűrűségű modulokra való, és a fejlesztésnél a kiemelkedő energiahatékonyság kulcsszerepet játszott. Az S2FPC01 ezekkel szemben inkább a kliensekbe szánt modulokat célozza, készüljenek azok mobil vagy asztali rendszerekbe. Ez a lapka kis tokozást használ, továbbá 90 nm-es node-on lesz gyártva.

A Samsung már szállítja az S2FPD01, S2FPD02 és S2FPC01 PMIC-k mintáit a partnereknek a tömeggyártásuk pedig még ebben az évben megkezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés