Element Copper mod – rézzel bélelt minimalista konfiguráció

Ha egy mod anyaghasználatánál előkerül a réz, akkor sokakban máris egy modern elemekkel vegyített, viktoriánus stílusú, és sokszor nehezen emészthető alkotás emléke bukkan fel, de az Element Copper nevezetű gép nem éppen ebben a kategóriában indul. Ezt a munkát a techPowerUp galériájába seinron töltötte fel, amely ugyan nem tartalmaz forradalmi megoldásokat és soha nem látott egyedi külsőt, de átgondolt felépítése, letisztultsága és profi kivitelezése mégis tiszteletre méltó.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Az Element Copper koncepciója neve alapján egyértelmű, a konfiguráció minden porcikájában visszaköszön a réz és a fekete színek kontrasztja. Az alapot egy Thermaltake Element S midi torony adta, de jelen esetben a fűrész és egyéb szerszámok nyomai nem látszanak, a külsőben csupán az átszínezett kontúrok és rácsok utalnak a rezes törekvésre.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Belsejében ezek után nem meglepő, hogy egy olyan folyadékhűtést találunk, amelyben az alkatrészeket nem tömlők, hanem precízen hajtogatott rézcsövek kötik össze. A hűtés egyetlen körből áll, amely a processzor mellett a két videokártya hűvösen tartásáért felel. Az egységes összképet segíti a moddolt gépekben egyre gyakrabban alkalmazott ASUS Sabertooth szériás alaplap, amelynek hőpajzsa az aktuális környezethez igazítható. A Z77-es deszkában egyébként egy Intel Core i7-2700K processzor lakik Corsair Dominator GT 2133 memóriamodulok társaságában, ezen kívül két Gainward GeForce GTX 285 2 Go VGA-kártya, egy 64 GB-os OCZ Petrol SSD és számos merevlemez sorakozik a rendszerben, a táplálást pedig egy 700 wattos CORSAIR AX PSU végzi. A vízhűtésben 240 mm-es Black Ice GTS radiátor és EK Supreme CPU-blokk figyelhető még meg.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Az erenként harisnyázott kábelek elrendezése is példás, sehol nem látni feleslegesen tekergőző vezetékeket. Az Element Copper számítógépről készült teljes képgaléria itt tekinthető meg.


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés