Arniebomba magaslati számítógépháza – állványos konfiguráció kifordítva

Hirdetés

A számítógépházak általában „földhöz ragadt” konfigurációk, az asztal alatt vagy mellett találják meg végleges helyüket, amely önmagában nem túl nagy probléma, viszont ha egyedi rendszerünket nem szeretnénk elrejteni a kíváncsi szemek elől, akkor bizony más megoldás után kell nézni. Tehetnénk éppen az asztalra is, de ott rengeteg helyet foglal, ráadásul elég nyomasztó tud lenni, ha közvetlenül az ember mellett tornyosul egy méretes zúgó masina.


(forrás: Republic of Gamers - Asus) [+]

Arniebomba is ebbe a dilemmába ütközött, ezért úgy döntött, hogy egy olyan moddingolt, egyedi építésű házat készít, amely saját állvánnyal rendelkezik, így emelkedve fel a föld szintjéről. Persze nem csupán egy „magaslati” toronyházról van szó, a különlegességek sora ennél bővebb, hiszen a koncepció egy kifordított konfiguráció, vagyis a gépházban csak néhány nem túl látványos hardverkomponens lapul, az alaplap, az adattároló és a hűtés bizonyos részei szem előtt és könnyen elérhető helyen sorakoznak. A gép orientációja enyhén megdöntött, így tényleg jól látható és kényelmesen szerelhető.


(forrás: Republic of Gamers - Asus) [+]

A konfiguráció alapját egy ASUS Rampage IV Formula alaplap képzi, benne Intel Core i7-3930K processzor és 16 GB (4 x 4 GB) Corsair Dominator 1866 MHz-es DDR3 memória tobzódik. Az adatok tárolására egy 120 GB-os Corsair Force GT SSD áll rendelkezésre, a megjelenítésről pedig két ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II TOP videokártya gondoskodik. Utóbbiak a méretes gyári hűtéssel üzemelnek, azonban a processzor már „vizezett”, azaz a tetején Swiftech Apogee Drive II blokk ül, a radiátor és a víztartály pedig EK modellek. A formabontó szerkezetet egy 1200 wattos Corsair AX1200 tápegység látja el árammal.


(forrás: Republic of Gamers - Asus) [+]

A színösszeállítás a fekete-piros kontrasztot favorizálja, ehhez jól illik az SSD, a Corsair SP120 ventilátorok és a vízhűtés pirosra színezett folyadéka is. Arniebomba munkanaplója itt olvasható.


(forrás: Republic of Gamers - Asus) [+]


(forrás: Republic of Gamers - Asus) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés