Project BIO-A10 mod – katasztrófa a kémiai laborban

Hirdetés

Jeremy Birch, aka E.E.L. Ambiense neve nem ismeretlen a modding világban, ráadásul a „civil” életben is grafikus művészként tevékenykedik, valamint hobbiszinten a zene világában is jártas, így amikor egy modding projekt az ő nevéhez kötődik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem mindennapi látványban lesz részünk.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Nem kivétel ez alól BIO-A10 konfigurációja sem, amely stílusában azt idézi, mintha egy katasztrófa sújtotta vegyi üzemből bukkant volna elő, erre figyelmeztet a megannyi „biohazard” logó és felirat is. Az alapot egy Lian Li PC-A10 szolgáltatta, ennek modellszáma köszön vissza a projekt megnevezésében is. E.E.L. Ambiense rengeteg időt és energiát fektetett abba, hogy minél hihetőbb, ütött-kopott külsőt kölcsönözzön a szerkezetnek, ehhez megannyi különleges festési technikát, egyszerű kéziszerszámokat, hőlégfúvót, forrasztópákát és lényegében mindent bevetett, ami csak a keze ügyébe akadt.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Az előlap ajtaja mögött egy teljesen egyedi panel húzódik, amelynek tetején egy 5,25”-es XSPC tartály ablaka látható, alatta egy a háttérben lapuló Sunbeam ventilátorvezérlő potméterei sorakoznak, végül egy plexiből lézerrel kivágott névtábla következik, amely valójában az optikai meghajtó tálcáját rejti. A ház tetején található I/O panel is teljesen egyedi, a visszajelző LED-ek is a régmúltat idézik, valamint a kivezetések fölött egy biohazard logóba integrálta a folyadékhűtés feltöltő nyílását.


(forrás: bit-tech.net) [+]

A megviselt külső egy igen színes belsőt takar, amely igazán csak bekapcsolt állapotban mutatja meg valós képét. A vízhűtésben UV reagens hűtőfolyadék kering, valamint a megfelelő világításban a tömlők csatlakozói és a környező alkatrészek is úgy néznek ki, mintha valamilyen maró vegyi anyag szivárogna a rendszerből.


(forrás: bit-tech.net) [+]

A konfigurációban egy a modderek által kedvelt ASUS Sabertooth P67 alaplap kapott helyet, és mind a processzor, mind pedig videokártya hűtéséről EK Supreme blokkok felelnek. A 860 wattos Seasonic Platinum sem maradhatott ki az átalakításból: a moduláris kábelek természetesen erenkénti harisnyázásban részesültek, valamint az egész készülékház megkapta a házra jellemző felületkezelést. Az építés folyamatáról példás dokumentáció készült, a képekkel gazdagon illusztrált munkanapló a bit-tech.net fórumában tekinthető meg.


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés