Egymilliárd dollárral segítené a Huawei és a ZTE eszközök cseréjét az USA

Természetesen adófizetői pénzről van szó, a döntés nagy nyertese pedig az Ericsson és a Nokia lehet.

Az Egyesült Államok Képviselőházának Energiaügyi és Kereskedelmi Bizottsága előterjesztett egy olyan kétpárti törvényjavaslatot, amely összesen egymilliárd dollárral segítené azokat a távközlési cégeket, amelyek jelenleg ZTE vagy Huawei által gyártott berendezést használnak az mobilhálózatuk biztosítására. Az előterjesztők szerint az a cél, hogy a kisebb szolgáltatók is képesek legyenek megbízható megoldásra cserélni az USA által nem biztonságosnak minősített eszközöket.

A Reuters információi szerint majdnem egy tucat Egyesült Államokban tevékenykedő szolgáltató használ valamilyen Huawei vagy ZTE eszközt a mobilhálózatokon belül, és Donald Trump májusi döntése sokukat igen kellemetlen helyzetbe hozta, hiszen az eszközcserék költségesnek számítanak. Az érintettek azonban már nyár óta tárgyalásokat folytatnak az Ericssonnal és a Nokiával, a berendezések leváltásához szükséges pénzmennyiséget pedig az Egyesült Államok adófizetői állnák.

A törvényjavaslat ezzel megoldaná a kisebb szolgáltatók problémáit, ugyanis ilyen formában nem kellene saját költségen megoldani az átállást, amivel az érintett cégek versenyképessége sem kerülne veszélybe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés