Hirdetés

Begyorsítja a DiRT 4-et az új Radeon Software

A 17.6.1-es eszközillesztő ráadásul tovább javít a Prey című játék alatti teljesítményen.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb, 17.6.1-es verziószámú kiadását, amely elsődlegesen a DiRT 4-re koncentrál. Egészen pontosan CrossFire támogatást kínál a héten megjelent játékhoz, illetve a korábbi, 17.5.2-es meghajtóba beépített profilt is felváltja egy frissebb verzió, ami akár 30%-os extra teljesítményt kínálhat egy Radeon RX 580-as VGA-n, ha a 8x MSAA beállítás aktív. A Prey című játék is kapott további 4%-os extra teljesítményt a Radeon RX 580-as VGA-val, és az új a profil megszünteti a gyors egérmozgásoknál jelentkező teljesítménycsökkenéseket a CrossFire konfigurációkon. Természetesen mindkét esetben igaz, hogy a többi GCN-es Radeon is gyorsulhat, csak eltérő mértékben. Mindezek mellett a Mass Effect: Andromeda is friss CrossFire profilt használ, ami megszünteti az esetlegesen előforduló akadásokat a több GPU-s konfigurációkon.

A hibajavítások tekintetében az egyik legfontosabb korrekció, hogy a virtuális szuperfelbontás, vagyis a VSR technika most már biztosan működni fog az összes Radeon RX 400 és 500 sorozatú VGA-n, illetve a HDR is mindig, minden kijelzőn aktiválható lesz QHD vagy nagyobb felbontás esetén. További javítás, hogy a Radeon RX 500-as sorozat esetén a QHD felbontáson, magas képfrissítés mellett már nem keletkezik csíkozódás, illetve az AMD XConnect technológia is megfelelően reagál a modern gépeken a hibernálásból való visszatérésre. A GPU-s skálázás funkció is biztosan működni fog az összes alkalmazásra, ahogy a Radeon Software vezérlőpultja többet nem omolhat össze, ha a felhasználó akkor köt menet közben a gépre egy kijelzőt, amikor a vezérlőpult éppen nyitva van. A FreeSync technológiát érintő javítás, hogy a grafikus vezérlő memóriaórajele többet nem vált vissza programfuttatás közben, illetve a tuningosokat érintő változás még, hogy a harmadik féltől származó tuningprogramokat használva, a Radeon R9 390-es sorozat memóriaórajele mostantól szoftverből keletkező stabilitási hibák nélkül is beállítható. Ettől viszont még a hardver lehet instabil, tehát finoman kell bánni vele.

A 17.6.1-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.6.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés