Dell XPS 12 – a legdurvább Surface Pro 4 vetélytárs?

Alig jelent meg a Microsoft legújabb, Surface Pro 4 táblagépe, máris felsorakoztak a kihívói. Az IFA-n láthattuk az Lenovo MIIX 700-at, tegnap a HP Spectre X2-ről adtunk hír, ma pedig itt a Dell XPS 12. Igen, korábban ez egy kihajtható kijelzős, kettő az egyben modell volt, de az új változatnál inkább a különálló tablet és dokkolós billentyűzet koncepciót választották. Méretben a 12,5 hüvelykre voksoltak és az alap, Full HD felbontású IPS panel mellé egy elég meredek alternatívát is ajánlanak. A Sharp 4K-s, 3840x2160 pixeles IGZO kijelzőpaneljéről van szó, ami ráadásul 100%-ban lefedi az AdobeRGB színteret, így a grafikusok is szeretni fogják, különösen az aktív toll társaságában.

Hirdetés

A teljesítményről Skylake alapú Core m5-6Y54 processzor gondoskodik, ami 2,7 GHz-ig felpöröghet, bár kérdéses, hogy a 8 mm vékony, passzív hűtéses házban hogyan viselkedik majd. Mellé 2 vagy 8 GB memória kérhető, a háttértár 128 és 256 GB-os SSD lehet, de felmerült 512 GB-os is. Kommunikációs téren ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.1 áll rendelkezésre, LTE vagy 3G modem egyelőre nem került szóba, bár a PC Advisor egyik fotóján látni valami SIM foglalat szerűséget. Az XPS 12 oldalára nem egy, hanem máris két USB Type-C csatlakozó került, ráadásul az egyik támogatja a Thunderbolt 3.0 technológiát, így a Dell dokkolójával akár két 4K-s monitort is meg tud hajtani, vagy ráköthetünk külső grafikus kártyát, esetleg másik számítógéphez csatlakozhatunk. Említést érdemel még az előlapi 5 megapixeles és a hátlapi 8 megapixeles kamera, illetve az SD kártyaolvasó.


[+]

Kétféle billentyűzetet kínál a Dell az új XPS 12-höz, sajnos mind a kettő csak egyetlen, fixen 135 fokos szögben tudja megtámasztani, ami sokat ront a notebookszerű használati értéken, de arra odafigyeltek, hogy a két részt egyben tartó mágnes elég erős legyen ahhoz hogy megtartsa a billentyűzetet, ha a tablet résznél fogva emeljük fel a párost. A Mobility Keyboard kifejezetten jó, 291 milliméteres szélessége révén teljes méretű, háttérvilágítással ellátott billentyűzetet, és a lehetőségekhez képest nagy, üveg felületű touchpadet kínál. A Productivity Keyboard ezen felül tartalék akkumulátort, HDMI és USB Type-C csatlakozót kapott.

Az XPS 12 tabletként 291x193x8 milliméteres, 790 grammot nyom, az akku nélküli billentyűzettel 16-25 milliméteresre vastagodik, tömege pedig 1271 grammra nő. Értékesítése az Egyesült Államokban novemberben indul 999 dolláros alapárral, ha minden igaz, Európába csak jövő januárban érkezik, egyelőre ismeretlen árazással.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés