A HP is Surface Pro 4 nyomába ered

A tegnapi napon már beszámoltunk két Windows 10-es HP újdonságról, az óriási, ívelt kijelzős egybegépről, valamint a limitált kiadású, Star Wars témájú notebookról. Ezek mellett a vállalat két további terméket is tartogatott, amelyek a többé-kevésbé hagyományos hibrid táblagépek vonalát lovagolják meg.

Az egyik az új Spectre X2, amivel a cég a koncepciót tekintve a nemrég bemutatott Microsoft Surface Pro 4 nyomába ered, hiszen ugyanúgy egy kitámasztós (ami ez esetben egy fém keret és 150 fokig nyílik) kijelzővel egybeépített tabletből, illetve egy dokkolóként szolgáló, háttérvilágítással ellátott billentyűzetből áll. Előbbi alapja egy 12"-es, 1920x1280 képpontos IPS érintőkijelző, ami kompatibilis a HP tollával is. A kijelző felett foglal helyet egy 8 megapixeles kamera, mögötte pedig az Intel Skylake alapú Core m processzora foglal helyet, ami mellé 4-8 GB RAM és 128, 256 vagy 512 GB-os SSD-t pakoltak.


[+]

Sajnos a hátoldalra került az Intel RealSense 3D kamera, így a Windows Hello használatára nem épp alkalmas, de más területre ettől még jó lehet. Természetesen a Bang&Olufsen hangszórók, illetve az USB Type-C portok sem maradtak le, amiből kettő is került a házba, valamint a microSD olvasó is alapfelszereltség. A mindössze 8 milliméter vastag és 840 grammot nyomó házban lévő akkumulátor 10 órás üzemidőre képes a HP szerint.


[+]

A billentyűzetes dokkolóval a tömeg 1,2 kilogramm, a vastagság pedig 13 milliméter fölé kúszik egy kicsivel. Ebben ugyan nincs kiegészítő akku, de egy hangszórópár azért belefért, akárcsak a méretekhez képest egészen nagy touchpad és a háttérvilágítással ellátott gombok, amelyek 1,5 milliméteres úton járnak.


[+]

A másik új HP termék a 7,7 milliméter vastag és 360 grammos táblagép, amely az Envy Note névre hallgat. Ez lényegében egy 8"-es Full HD IPS kijelzővel szerelt Windows 10-es tablet Intel Atom X5-Z8300 alapokon, 32 GB-os tárolóval és a szokásos kiegészítőkkel (ac Wi-Fi, Bluetooth, két kamera, USB stb). Eddig azt mondhatnánk semmi érdekes, ám az opcionálisan megvásárolható 10"-es dokkoló már azzá teszi.


[+]

A táblagépnél nagyobb szerkezetbe állítva és fektetve egyaránt behelyezhető a tablet, és a billentyűzet+touchpad páros mellé a HP Active Pen nyomásérzékelős tollnak is szorítottak helyet.

 


[+]

Ami az árat illeti, a HP Spectre X2 dokkolóval együtt 800 dolláros kezdőáron érezik az USA-ban LTE modemmel kiegészítve, míg az európai árak a külföldi lapok szerin 1100 euró körül alakulnak. Az Envy Note ennél olcsóbb lesz: 429 dolláros kezdőárral lehet számolni.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés